Michal Koštuřík
19. září 2014 • 04:30

VIDEO: Děs v MSFL! Mladému obránci Slovácka zpřelámali nohu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlomená lýtková a holenní kost, rychlý export do nemocnice. Hrůzné zranění obránce Slovácka Robina Holíka ze středečního duelu MSFL s Líšní (3:1), přimělo výkonného ředitele klubu Vladimíra Krejčího k razantní reakci. „Tohle už je moc, po Fujerikovi nám v této soutěži zmrzačili dalšího hráče,“ žádá přísné potrestání sudího Tomáše Batíka, jenž za ostrý zákrok Martina Drábka tasil jen žlutou kartu. Krejčí navíc obviňuje kouče hostů Josefa Mazuru z nabádání k tvrdé hře.



Už nechce mlčet! Šéf prvoligového Slovácka má dost poměrů v nižší soutěži, ve které působí klubové béčko. „Pořád jsem z toho paf,“ vrací se ke zranění devatenáctiletého beka Robina Holíka, jehož čeká zhruba roční pauza. „To, k čemu trenér Mazura nabádal své hráče, vypovídá o jeho IQ a trenérských schopnostech,“ prohlásil ostře o muži, jenž před pár lety vedl v nejvyšší soutěži právě Slovácko. A nad sebou měl ředitele Krejčího…

Bouři emocí strhla situace z úvodu druhé půle. Domácí zadák Holík vyvážel míč a před půlkou hřiště do něj vletěl protihráč Drábek. „Ten kluk (Holík) byl na pokraji vědomí a nevědomí, hned přijela záchranka. Jsem z toho doteď otřesený. Ptám se veřejně: Je zájem likvidovat hráče? Komu to prospívá? Proč se problémy s rozhodčími zametají pod koberec?,“ chrlil ze sebe včera dopoledne Krejčí, podle něhož je nepřímým viníkem Holíkova vážného úrazu hostující trenér Mazura. „Hráče nepřiměřeně motivoval až k brutální hře, udělal si z toho finále Ligy mistrů a ukájel si tam své ego,“ láteřil ředitel.

Osočovaný muž se samozřejmě brání. Odmítá, že by své svěřence hecoval k přehnaně tvrdé hře. „Já trénuju šestnáct let a ty pokyny, co dávám, uděluje každý trenér. Můžete se zeptat hráčů, jestli jim říkám, ať hrají záludně. Je nesmysl co Vláďa tvrdí,“ ohrazuje se Mazura, který po vyhazovu z druholigové Opavy zamířil do Líšně, která je farmou Zbrojovky Brno.

Na Holíkovo zranění má zkušený trenér jiný názor než druhá strana. „Je mi samozřejmě líto, co se stalo, ale byl to souboj o míč. Žádný likvidační zákrok. Prostě nezaviněná situace s nešťastnými následky. Tyhle věci se bohužel někdy stávají. Co s tím já mám společného?,“ krčí rameny.

Další informace najdete v pátečním Sportu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud