23. října 2010 • 16:00

Opava vyhrála v MSFL podvanácté v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už dvanáctý korálek za sebou navlékli dnes na vítěznou šňůru v MSFL fotbalisté Opavy. V zápase 12. kola zdolali doma 3:1 Uničov a vedou tabulku i nadále o jedenáct bodů před druhým HFK Olomouc, jenž zdolal poslední Slavičín 3:0. Také zbývající dvě utkání v Ostravě a v Kroměříži skončila vítězstvím domácích mužstev.



Střelecky se hosté prosadili paradoxně jen na hřišti suveréna soutěže v Opavě. Na vedoucí gól domácího Chmelíčka totiž dokázal ještě v prvním poločase zareagovat uničovský Řehák vyrovnávací brankou.

Opavský trenér Josef Mazura měl ale opět velmi šťastnou ruku při střídání, znovu do vedení dostal Slezský FC v polovině druhého poločasu náhradník Zapletal. Ten byl přitom na trávníku teprve necelou minutu. K radosti 1157 diváků pak osm minut před koncem zvýšil další střídající hráč Klesnil na konečných 3:1.

V Olomouci byla jen pětinová návštěva ve srovnání s Opavou, tamní fanoušci se ale o body třást nemuseli. Domácí svěřenci trenéra Petra Uličného totiž vedli už po dvaceti minutách hry 2:0 góly Lukáška s Tögelem, v závěru zápasu přidal ještě třetí branku Richter.

Poražený Slavičín se výsledkově nezvedl ani po nástupu staronového trenéra Ervína Haragy, jenž v tomto týdnu nahradil Ladislava Straku. Z posledních sedmi zápasů získal jediný bod a vstřelil pouhé dva góly. A to ho navíc čeká v příštím týdnu první ze dvou soubojů osmifinále Ondrášovka Cupu, v němž změří síly s Kroměřiží.

O čtyři body zpět za HFK Olomouc, týmem s nejlepší obranou v soutěži, figurují aktuálně třetí Vítkovice, které po třech porážkách v řadě zabraly a porazily 2:0 Břeclav. Až po změně stran se domácí prosadili díky dvěma standardním situacím, skóre otevřel Moravčík z penalty a po něm se prosadil i Kovář přímou střelou z trestného kopu.

Kroměříži, na rozdíl od Slavičína, poslední utkání před pohárovým soubojem vyšlo, zdolala doma 2:0 Zábřeh. A nejen to poslední, Hanácká Slavia si totiž připsala už třetí vítězství v řadě, navíc bez inkasované branky. Díky tomu se posunula do první poloviny tabulky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud