20. května 2011 • 21:20

Šťastný Kozel: Věřit jsem začal až v 89. minutě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože vedli fotbalisté Dukly Praha čtyři kola před koncem druhé ligy o devět bodů, v historický návrat do první ligy prý v klubu uvěřili až dvě minuty před koncem dnešního utkání s Kladnem.



Výhra 3:1 znamenala postup a zároveň start bouřlivých oslav. Ty začaly hozením všech členů realizačního týmu do vířivky a budou pokračovat minimálně až do příštího domácího zápasu, v němž se na Julisce sejdou všechny legendy klubu.


"Že nám to už neuteče, jsem začal věřit až v 89. minutě. Kladno dneska hrálo dobře dopředu, a i když jsme vedli o dvě branky, pořád jsem si jistý nebyl," přiznal po zápase trenér Luboš Kozel.

"Dokud to není stoprocentní, tak to nemůžete brát jako jisté. Kdybychom dnes prohráli, tak to kluky může znervóznit, pak jedete do Sezimova Ústí, můžete prohrát a máte najednou domácí zápas, ve kterém musíte vyhrát. Proto jsem rád, že jsme to dnes zvládli," dodal.

Hned po zápase se stal hlavním terčem oslavujících hráčů. Nejprve dostal na hřišti hobla, následně ho Pavel Hašek polil kýblem s vodou a následně skončil s celým realizačním týmem ve vířivce. "Tohle je okamžik, pro který člověk fotbal dělá. Z kluků to spadlo a dělali věci, které by normálně neudělali. Rozhodně mi to nevadí," řekl Kozel.


Sám již před zápasem nabádal, aby si dnešní zápas užili. "Klukům jsem při přípravě říkal, že kariéra trvá deset patnáct let, ale pak si stejně pamatujete jen ty okamžiky, kdy něčeho dosáhnete. A těch může být jen pár za kariéru. Proto jsem jim říkal, ať tu šanci nepromarní a získají si tento zážitek a užijí si ho," dodal.

Oslavy však budou pokračovat i v příštích dnech. Hráči mají tři dny volno a v příštím domácím utkání se Zlínem dorazí na Julisku všechny legendy klubu, aby společně postup oslavily s hráči i fanoušky.

"Je totiž co oslavovat. Když jsem se vracel z Německa v roce 1997, tak jsem se chtěl vrátit do Dukly, jenže tehdy armáda chtěla zrušit i mládež a vypadalo to na úplný konec Dukly. Tehdy by si jen blázen mohl myslet, že by ještě někdy mohla hrát ligu. Jen díky obětavosti tehdejších funkcionářů se povedlo udržet Duklu na fotbalové mapě a teď můžeme takhle slavit," řekl sportovní manažer Günter Bittengel.

Tomáš Berger vyrovnává.
Tomáš Berger vyrovnává.


Vedle oslav však musí Dukla začít s přípravami na první ligu. Hlavně je potřeba vybudovat vyhřívaný trávník a sedačky na stadionu a finančně zajistit chod klubu. Hráčský kádr prý příliš posilovat nebude třeba.

"Mužstvo je konkurenceschopné. Jsou tu hráči, kterým končí smlouva. Pokud by odešli, museli bychom za ně hledat náhradu. To mužstvo ale má svou kvalitu. Máme tu starší zkušené hráče i mladé kluky, kteří se budou zlepšovat," uvedl trenér Kozel.

Podobného názoru je i jeho asistent Jan Suchopárek. "Že jsme tu kvalitu měli, dokazuje tabulka. A to ne jen v bodech, ale i v počtu vstřelených a obdržených branek. Postup je zasloužený. Nejen historicky ale i sportovně," míní Suchopárek. "Rozhodně nechceme hrát v lize druhé housle. Spíše se pokusíme jít cestou Hradce Králové a napodobit jeho letošní návrat do ligy," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud