Stanislav Hrabě
26. ledna 2015 • 17:25

Kolín boj o záchranu druhé ligy nevzdává, pomoci by mu mohl Frejlach

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do druhé ligy se FK Kolín nechtělo, souhlasil až na nátlak mocných. Naproti tomu sestupující Střížkov se brání a odvolává se až k mezinárodní arbitráži. Boj u zeleného stolu pokračuje, na zeleném trávníku to však vypadá daleko přehledněji. Kolín přezimuje na posledním místě s velkým odstupem. Přesto se pokusí soutěž zachránit.



Zimní příprava však zatím rovněž nevěstí nic dobrého: tři vysoké porážky na turnaji Tisport liga. Slovo beznaděj však do šatny neproniklo. Velké změny, které proběhly na konci loňského roku, kdy se změnil majitel, management a velkou obnovou prochází i hráčský kádr, začaly problikávat dosud neprůhlednou tmu.

Z divizního Převýšova přišel i nový trenér Ladislav Bobek. „Mohl jsem pokračovat v Převýšově, ale jít trénovat o soutěž víc je vždycky lákavé,“ přiznává. „Navíc si říkám, že horší to být už nemůže,“ hledí na situaci z pozitivní stránky.

Slovo záchrana neposouvá do sci-fi vyjádření. „Jsme tu od toho, abychom se o to pokusili,“ přijímá odpovědnost. „Nelze předstoupit před tým a říct mu, že se zachránit nechceme. Klademe sice důraz na budování týmu, ale pokus učinit musíme. Situace ještě není zcela beznadějná. Rozhodne prvních osm kol, kdy hrajeme se všemi ohroženými a každý zápas bude o šest bodů,“ upozorňuje.

Tři porážky v Tipsport lize (Most 1:3, Bohemians 2:8 a Táborsko 1:5) však valné předpoklady k úspěšnému boji nedávají. „Sledoval jsem okolo osmnácti hráčů, přicházeli a odcházeli jeden za druhým,“ posteskne si trenér Bobek.

Kolín loví Frejlacha

„Na druholigovou úroveň mužstvo zatím nestačí. Musí přijít kvalita do branky, do obrany, do defenzivní činnosti a hráč do útoku,“ uvědomuje si. „Čekáme, až budou prvoligové kluby uvolňovat hráče na hostování. Pak bude nabídka dostatečná,“ věří.

Jedním ze zkoušených hráčů je i Tomáš Frejlach, bývalý záložník Slavie, Liberce, Brna a Ostravy. Jak se objevil v Kolíně? „Byl jsem dlouhodobě zraněný, jak u mě bývá zvykem. Navíc čekám v březnu rodinu, Kolín je mému bydlišti nejblíže (Kutná Hora), takže se s ním připravuju a uvidím, co bude dál,“ vysvětluje. Trenér Bobek ho dobře zná. „Já ho před lety přivedl do dospělého fotbalu, když jsem ho jako dorostence vytáhl z Kutné Hory do třetí ligy, do Kolína,“ říká.

Přihodilo se ovšem to, co se dalo čekat – začalo ho zlobit pochroumané koleno. „Uvidíme, jak dopadne magnetická rezonance. Byla by to velká ztráta,“ připouští Bobek. „Hlavně mi musí držet zdraví,“ vyzdvihuje Frejlach hlavní podmínku pro návrat do vrcholového fotbalu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud