13. května 2015 • 22:30

Nadšený Bystroň po postupu: Konečně zažívám dobré období!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro fotbalistu Davida Bystroně byl dnešní postup s Olomoucí do první ligy velkou satisfakcí. Kariéru dvaatřicetiletého stopera totiž zbrzdily dvouletý zákaz činnosti za dopingový nález i následné zranění, vloni v létě ale dostal šanci od Sigmy a nyní v základní sestavě Hanáků oslavil po výhře 2:1 v Pardubicích návrat do nejvyšší soutěže.



"Po dlouhé době dobré období. Je to satisfakce, jasně, ale já už se k tomu nevracím. Co bylo, to bylo. Člověk by se měl dívat dopředu a žít tím, co právě je. Tím se řídím," řekl novinářům Bystroň.

Dopingový nález měl na konci roku 2011 ještě v dresu Plzně, Světová antidopingová federace (WADA) po utkání Ligy mistrů s Borisovem objevila v jeho moči zakázanou látku. Dvouletý distanc vypršel Bystroňovi loni v lednu, návrat na trávníky mu však zkomplikovalo zranění a operace utrženého předního zkříženého vazu v koleně.

"Věřil jsem, že se vrátím. To zranění mě trochu víc nalomilo, musím poděkovat Sigmě, že mi dala šanci, že mi věřila," prohlásil Bystroň.

Nejprve nastupoval za béčko, na jaře začal hrát za A-tým a poslední čtyři zápasy už byl v základní sestavě. Pomohlo mu i vyloučení stoperského kolegy Jana Rajnocha. "Nějakou chvíli mi to trvalo. Chodil jsem za béčko, ale potom, co Rajny dostal červenou kartu, čímž mi vlastně udělal službu, jsem začal hrávat. Zůstal jsem v sestavě a jsem za to rád," podotkl Bystroň.

Přestože s Ostravou a následně s Plzní získal ligový titul, postup se Sigmou považuje za podobný úspěch. "Je to další titul v kariéře, přidám to k nim. Jsem za to rád," konstatoval.

Ligu by si mohl zahrát po čtyřech letech. V Sigmě má totiž ještě rok smlouvu. "Uvidíme, jestli zůstanu. Záleží na trenérovi a vedení, jaký bude kádr. Určitě chci pokračovat, když jsem tady a něčeho jsme dosáhli. Je mi 32 let, to není tak hrozný věk. Jágr hraje přes 40, já navíc tři roky nehrál," usmál se.

Velké oslavy neplánuje. "To se musíte zeptat jiných, já nikdy moc nebyl ten, co by nějak moc slavil," dodal Bystroň.

Olomouc se po roce vrací do první ligy
Olomouc se po roce vrací do první ligy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud