26. května 2015 • 11:01

Kouč Frťala po postupu ve Varnsdorfu končí a míří na Slovensko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože slovenský trenér Zdenko Frťala s fotbalisty Varnsdorfu postoupil do první ligy, v severočeském klubu končí. Čtyřiačtyřicetiletý kouč přiznal, že hráčům už svůj záměr oznámil a jedná s nejmenovaným slovenským celkem.



"Na večírku jsem hráčům oznámil, že končím," řekl Frťala v rozhovoru pro iDNES.cz. "Potřebuju zase nějaký impulz. Pro Varnsdorf jsem odvedl spoustu práce, ale cítím, že bych se měl zase posunout. Důvodů je víc, třeba že jsem čtyři roky sám bez rodiny," uvedl rodák z Nitry, jenž vedl Varnsdorf od října 2011.

Jeho rozhodnutí prý bylo obtížné. "Říkalo se mi to hodně těžce, protože tak skvělý tým hráčů i všech lidí okolo fotbalu se málokde vidí. Objevily se i slzy. Někdo byl nešťastný, ale třeba byl i někdo rád. Nikdy se nezavděčíte pětadvaceti vlčákům. Ale všechno bylo upřímné. Všichni mě přemlouvali. Ale když něco řeknu, stojím si za tím," prohlásil Frťala.

Smlouva ve Varnsdorfu mu skončí 30. června, pak bude v trenérské kariéře pokračovat zřejmě na Slovensku. "Jsem v určitém jednání, ale dokud ještě není nic podepsaného, název klubu neřeknu. Jen to, že jde o slovenský ligový oddíl," konstatoval Frťala, který na severu Čech doporučil své potenciální nástupce. "Musím říct, že jsem doporučil nějaká jména. Ředitel klubu pan Gabriel pracuje i s dalšími a uvidíme, koho vybere jako nejlepšího," uvedl bývalý hráč Trnavy nebo Teplic.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud