13. července 2015 • 21:38

Šimák má vrátit Budějovice mezi elitu, podepsal roční smlouvu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Českých Budějovic posílil tři týdny před startem druhé ligy zkušený Jan Šimák. Šestatřicetiletý záložník podepsal s Dynamem roční smlouvu a chce mu pomoci k návratu do nejvyšší soutěže.



Šimák byl v Českých Budějovicích na testech a podle klubového webu podal velmi dobré výkony v přípravných duelech proti Brnu a Znojmu. "Když použiji moderní výraz, tak Šimák je rozdílový hráč, kterého jsme v týmu neměli. Ukazuje se ve výborném světle a jsem rád, že se podařilo jeho přestup dotáhnout do konce," uvedl trenér František Cipro.

Šimák patřil k velkým talentům českého fotbalu, jeho kariéru však poznamenaly problémy se životosprávou. Bývalý hráč Hannoveru, Leverkusenu, Stuttgartu nebo Sparty naposledy nastupoval za střížkovské Bohemians v ČFL, kde byl na hostování z Táborska. Na kontě má mimo jiné dva mistrovské tituly se Spartou a také jeden reprezentační start, v roce 2000 si zahrál na olympijském turnaji v Sydney.

"Pocházím z jihu Čech a nabídka z Budějovic mě samozřejmě velmi potěšila. Dynamo je klub, který dlouhodobě patří do první ligy a mým cílem bude, abych mu pomohl postoupit zpět do nejvyšší soutěže," uvedl Šimák.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud