1. srpna 2016 • 12:02

Z Baníku odchází další opora. Kašovi nejdřív bránili, teď Žilina zaplatila

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druholigový Baník Ostrava se dohodl na přestupu obránce Filipa Kaši do Žiliny. Kluby se dnes domluvily na odstupném a vedení slezského týmu tak ustoupilo od dalších právních kroků, kterými hodlalo odchodu mládežnického reprezentanta na Slovensko zabránit.



Podle ostravského klubu, kterému dalo za pravdu i legislativní oddělení FAČR, měl Kaša v Baníku platnou smlouvu. Přesto podepsal kontrakt v Žilině, která platnost ostravské smlouvy zpochybňovala. Po dvou týdnech se kluby dohodly na podmínkách přestupu.

"S Žilinou jsme si vyjasnili svá stanoviska a oboustranně jsme se shodli na tom, že chceme, abychom měli standardní a narovnaný vzájemný vztah. Za hráče obdržíme domluvenou cenu, která odpovídá ceně mládežnického reprezentanta na fotbalovém trhu," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Baníku Dušan Vrťo.

Kaša se podle něj ode dneška stal hráčem Žiliny a může nastupovat i v mistrovských zápasech. "Během celé doby jsme si byli jisti, že jsme v právu," dodal Vrťo.

Pro Baník je to další nepříjemná ztráta. Minulý týden opustil ostravský klub kapitán Daniel Holzer, jehož vykoupila ze smlouvy pražská Sparta. 

Více o fotbalových přestupech a spekulací ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud