13. září 2016 • 12:55

REKORD! Na zápas Baníku s Opavou je prodáno přes 12 tisíc vstupenek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středeční zápas Baníku Ostrava s Opavou překoná divácký rekord druhé fotbalové ligy. Podle domácího klubu už fanoušci rozebrali přes dvanáct tisíc vstupenek a stadion ve Vítkovicích bude při slezském derby vyprodaný, i když zápas bude k vidění i v přímém televizním přenosu. Na utkání se připravuje i policie, která zápas označila za rizikový. V minulosti už několikrát duely slezských rivalů provázely rozsáhlé násilnosti a výtržnosti.



"Zájem o utkání v posledních dnech vzrostl natolik, že bychom byli schopni prodat ještě několik dalších tisíc vstupenek. Bohužel kapacita není nafukovací," uvedla manažerka ticketingu Baníku Monika Matulová na klubovém webu.

Prestižní souboj slezských rivalů překoná dosavadní rekordní návštěvu v samostatné historii druhé ligy, kterou přilákalo v sezoně 1994/95 utkání Opavy s Prostějovem, na něž dorazilo 10.252 diváků.

Ostravskému celku se povedlo vyprodat stadion ve Vítkovicích poprvé od přestěhování z Bazalů. Naposledy na Baník přišlo přes 12 tisíc lidí v květnu 2014 na duel se Slavií.

Vyprodáno budou mít ostravští fotbalisté doma po dlouhých dvanácti letech. Všechny vstupenky jejich fanoušci rozebrali naposledy v březnu 2004 na utkání proti Slovácku, které na Bazalech sledovalo 18.020 diváků. V této sezoně Baník vybojoval titul.

Připraveno bude až 200 policistů

Kvůli obavám z výtržností fanoušků bude připraveno zasáhnout až 200 policistů a městských strážníků. "Do opatření se zapojí pořádková a dopravní policie, ale i členové speciální pořádkové jednotky a kriminalisté," řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Dodala, že policie zatím neplánuje dohled nad přepravou fanoušků. Těch by z Opavy mělo dorazit vlakem několik set.

"V souvislosti se zápasem posílíme spojení v 16:42 z Opavy s příjezdem do Vítkovic v 17:29 a ve 21:30 z Vítkovic s příjezdem do Opavy ve 22:38. Nasadíme dvě soupravy CityElefant, které mají dohromady kapacitu přibližně 600 míst k sezení," řekla mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

Duely Baníku a Opavy patří do kategorie rizikových. V roce 2009, kdy se kluby potkaly v poháru, museli pořadatelé kvůli výtržnostem na stadionu přerušit zápas a po něm se ještě strhla bitka znepřátelených fandů před stadionem.

V roce 2004 do Opavy dorazilo asi 3500 příznivců Baníku z Ostravska a Slovenska a někteří z nich řádili už ve vlaku. Vytrhali železné tyče, které se používají na odkládání zavazadel, a ty pak použili při potyčkách s policisty a fanoušky Opavy.

Po utkání jádro ostravských chuligánů v čele s početnou skupinou z polských Katovic zaútočilo na sektor domácích příznivců, před nímž se tvrdě střetlo s policejními těžkooděnci. Osm policistů bylo zraněno. Vedení klubu odhadlo škodu na stadionu na 250.000 korun.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud