Richard Šíma
22. září 2016 • 17:11

Baník má kvůli fanouškům zavřený stadion! Ublížili nám, štve Petrželu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baník bude muset odehrát druholigový šlágr s Českými Budějovicemi bez diváků. Disciplinární komise totiž potrestala ostravský klub za vběhnutí fanoušků na hřiště v průběhu duelu s Opavou uzavřením stadionu na jeden zápas. Přesněji, pro Baník zůstane vítkovický stadion otevřený, pro fanoušky však ne. Nadto musí Baník zaplatit padesátitisícovou pokutu. Trest si odnesla i Opava. Za chování fanoušků, kteří se během zápasu bavili za pomocí pyrotechniky, zaplatí klub 20 tisíc korun.



„Máme za to, že v případě Baníku by se pouhý peněžní trest minul účinkem,“ řekl Richard Baček, předseda disciplinárky. „Je třeba, aby trest pocítili i fanoušci. I když jsme si vědomi, že se postih dotkne i těch slušných. Kromě toho, i skutečnost, že Baník bude hrát bez diváků, pro klub znamená jistou finanční újmu,“ pravil Baček.

Václav Brabec, majitel Baníku, nechtěl verdikt komise příliš komentovat. „Trest přijímáme, odvolávat se proti němu nebudeme,“ pravil stručně.

Trenéra Vlastimila Petrželu ovšem skutečnost, že Baník bude hrát proti Českým Budějovicím bez fanoušků, štve. „To nás tedy ti, kteří tam vběhli, opravdu potrestali. Ublížili slušným fanouškům, i těm klukům, kteří z kotle nevyběhli a kterých byla většina. A ublížili i mužstvu. Zápas s Budějovicemi pro nás bude velmi důležitý. A fanoušci nám v něm budou moc chybět,“ namíchlo ostravského trenéra.

Strach z kontumace, šok. Chuligány Baníku odsoudil i Jankulovski
Video se připravuje ...

Baník - Opava 3:0. Ostrava je v čele, utkání narušili domácí chuligáni
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud