5. listopadu 2016 • 21:50

Sudí Ratajová opět pod palbou, Baníku v závěru neuznala kvůli ofsajdu gól

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned v prvním duelu po vypršení trestu za chyby v duelu Brno - Sparta (3:3) se asistentka rozhodčího Lucie Ratajová dostala do zapeklité situace v druholigovém zápase Sokolov - Ostrava (0:0). Baníku neuznala v samotném závěru gól, což ostravské fotbalisty přímo na hřišti nazlobilo. To proto, že zapojení do hry Tomáše Mičoly, podle dostupných záběrů jediného hráče, který mohl stát v ofsajdovém postavení, je sporné.



V závěru bezgólového klání kopal Baník roh, míč domácí obrana odvrátila, ale ten se do šestnáctky znovu snášel. Podle ne zcela průkazného videa je jasné, že Tomáš Mičola stál v ofsajdovém postavení - otázkou však je, zda se zapojil do hry. Postavení Marka Hlinky, který pak přiťukl míč Tomáši Zápotočnému, jenž napálil míč do sítě, už zcela evidentní není, ale zdá se, že on v ofsajdovém postavení nebyl.

Byl, nebo nebyl? Sudí Ratajová se opět nachomýtla k podivnému ofsajdu
Video se připravuje ...

V tom případě by Ratajová nejspíš musela odmávat zapojení do hry v podání Mičoly, který mohl lehce bránit v rozběhu jednomu z vracejících se obránců. Nicméně verdikt by to byl poněkud diskutabilní. Praporek asistentky byl každopádně nahoře, takže gól neplatil.

Baníkovci se durdili, po utkání však už sporný moment příliš neřešili. „Z mého pohledu z lavičky to vypadalo jako regulérní gól, ale až si prohlédnu video, budu moudřejší,“ řekl pro iSport.cz kouč Vlastimil Petržela.

Lucie Ratajová si možná v tu chvíli vzpomněla na svůj verdikt ze zápasu Brno - Sparta. Tehdy praporek v nastaveném čase zůstal dole, i když naopak o ofsajd šlo a Zbrojovka tak vyrovnala za hranicí pravidel. Sparťané Lukáš Vácha a Tomáš Koubek asistentku za tuhle chybu poslali ke sporáku, komise rozhodčích Ratajové dala za prohřešek čtyřzápasovou stopku. A po ní hned přišla takováto ošemetná situace…

Brno - Sparta: Je vyrovnáno – Hyčka dal po rohovém kopu gól z ofsajdu, Královec ho uznal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud