26. prosince 2016 • 09:55

Rekonstrukce za osm milionů. Stadion na Žižkově se dočká úprav

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Praha 3 chystá na příští rok rekonstrukci žižkovského stadionu za zhruba osm milionů korun. Opravy se dočká konstrukce hlavní tribuny, v plánu jsou mimo jiné výměny oken, obnova komunikací a výměna střídaček. Vzhledem k technickému stavu stadionu je investice nevyhnutelná, řekl v rozhovoru s ČTK místostarosta Alexander Bellu (ODS).



Městská část je vlastníkem stadionu, v uplynulých letech za něj postupně zaplatila 70 milionů korun. Scelení majetku dokončila v roce 2014 nákupem administrativní budovy, tribuny a osvětlení. Na další desítky milionů vyjde v budoucnu rekonstrukce. "Stadion Viktorie Žižkov patří mezi ikony naší městské části. Chceme, aby hráči i fanoušci, kteří nemůžou za spory mezi městem a klubem, měli adekvátní zázemí," uvedl místostarosta.

Viktora Žižkov, letitý nájemce stadionu v Seifertově ulici, dluží radnici na nájemném 1,5 milionu korun. Shodu s fotbalovým klubem se stále nalézt nepodařilo. "Nadále nicméně platí, že jednáme o splátkovém kalendáři. Konkrétní řešení ale na stole zatím není. Budeme na tom dál pracovat," doplnil Bellu. Radní loni vybrali nového nájemce. Slavoj Vyšehrad, který hraje ČFL, za stadion měsíčně platí 100.000 korun. Podle místostarosty by bylo možné, aby na stadionu hrály kluby dva.

Viktoria Žižkov hraje druhou ligu, po podzimu je na sedmém místě. Žižkovský klub byl v minulosti v době působení manažera Ivana Horníka spojován s korupční aférou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud