7. března 2017 • 18:41

Viktoria Žižkov přišla o body. Je jedním z klubů, který nesplatil dluhy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktorii Žižkov byly v tabulce druhé ligy odečteny tři body za neuhrazení splatných dluhů vůči Fotbalové asociaci ČR. Stejný trest postihl několik desítek klubů, mezi nimi i lídra ČFL Jirny, další třetiligový celek Vltavín či divizní Chomutov a Přerov.



FAČR od několika desítek klubů marně vymáhala dlužné částky za sběrné faktury. V listopadu loňského roku těmto klubům etická komise uložila pokutu 15 procent z dlužné částky. Ani to však k nápravě nevedlo, stejně jako lednová výzva. Proto nyní asociace sáhla k razantnějšímu trestu v podobě odečtení tří bodů.

Podle disciplinárního řádu může komise zvolit trest v podobě pokuty do 10 milionů korun, odebrání bodů nebo vyloučení mužstva ze soutěže.

Viktoria Žižkov, která byla v roce 2014 kvůli finančním problémům přeřazena z druhé ligy do ČFL a následně postoupila zpět, dlužila na dvou sběrných fakturách 111.500 a 103.790 korun. V tabulce FNL po odečtu klesla s 21 body ze sedmé na devátou příčku.

Naopak Jirny si i po odečtení bodů udržely první příčku v tabulce třetí ligy, před druhou Olympií Hradec Králové však povedou jen o čtyři body. Vltavín spadl ze sedmého místa ČFL na jedenáctou pozici.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud