Richard Šíma
26. července 2017 • 18:05

Opava vyhlásila cíl: Chceme do první ligy! Vadí jí ale budoucí baráž

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vybojovat si postup do první ligy! S takovým jasně formulovaným cílem hodlají do nové sezony vstoupit fotbalisté druholigové Opavy. Marek Hájek, předseda klubového představenstva, si dokonce myslí, že Opava má na dlouhou dobu poslední šanci reálně se o takovou metu ucházet. Od sezony 2018/19 totiž začne platit nový hrací model, který kromě jiného určuje, že z druhé do první ligy bude příště přímo postupovat jen jeden tým. Další dva se budou muset utkat v baráži se dvěma prvoligovými soupeři.



Opavanům se budoucí systém nelíbí. Byli proti jeho zavedení. „Co jsme očekávali, že se nějaká skupina top klubů bude snažit uzavřít první ligu a omezit tu druhou, už postupně nastává,“ glosoval Hájek novinku, která bude brzy zavedena do praxe. Slezané na ni nechtějí čekat a mají v úmyslu vybojovat si vytoužený postup v sezoně nadcházející, která se ještě bude hrát dle dávno zavedených řádů. „Bude to náročné, ale chceme se v této sezoně do první ligy dostat,“ pravil Hájek jednoznačně.

Kádr kouče Romana Skuhravého se oproti minulé sezoně příliš nezměnil. A spíše zesílil. Skončil sice Zdeněk Pospěch, ale ten kvůli zdravotním problémům téměř celou minulou sezonu chyběl. Z Brna přišel Pavel Zavadil . A opavský trenér si velmi chválí i přestup Joela Kayamby z Pardubic.

„V součtu s tím, že jsme přivedli obránce Michala Stříže a brankáře Vojtěcha Šroma můžu říct, že naše mužstvo je teď ještě kvalitnější, než bylo v minulé sezoně. A to chceme potvrdit,“ pravil Alois Grussmann, opavský generální manažer.

Také Skuhravý je se sílou týmu spokojen. „Musím poděkovat vedení klubu, že udrželo stávající kádr a na pozicích, které jsme si vyhodnotili, že bychom mohli posílit, jsme udělali krok dopředu,“ prohlásil. „Všechny kroky jsme směřovali k tomu, abychom byli v této sezoně úspěšnější, než v té minulé,“ dodal k věci opavský trenér, jenž očekává, že letošní druholigový ročník bude vyrovnanější než ten uplynulý, v němž dominovaly Olomouc, Baník a právě Opava.

Vedle Příbrami a Hradce Králové teď vidí další spolufavority v týmech Sokolova, Třince nebo Českých Budějovic. „A když si vzpomenu na jaro, jakým způsobem se prezentovaly Vítkovice a Pardubice, pak je jasné, že nebude jednoduché urvat body s kýmkoliv. My roli favoritů přijímáme, ale s absolutní obezřetností ke každému soupeři,“ uzavřel Skuhravý.

Opava v minulé sezoně uhrála 63 bodů a skončila ve Fotbalové národní lize třetí o bod za druhým Baníkem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud