Richard Šíma
10. listopadu 2017 • 20:08

Opava venku zabrala! Cenné vítězství a důležité body, chválil Zavadil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opavané venku zabrali! Po dvou zápasech na hřištích soupeřů, z nichž nebrali ani bod, dokázali opavští fotbalisté vyhrát v předehrávce 16. kola 2:1 ve Vítkovicích. Slezané se díky tomu vrátili, alespoň prozatím, na druhou, tedy postupovou pozici v tabulce.



„Bylo to obrovsky cenné vítězství. Hrozně důležité body,“ pravil po utkání s úlevou Pavel Zavadil. Jeho tým, jenž má v této sezoně za cíl postoupit do první ligy, šel ve Vítkovicích od první minuty za vítězstvím. Slezané měli velkou územní převahu, do šancí se ale dostávali těžko.

Pár vteřin před koncem první půle se díky přesné ráně Tomáše Jursy ujali vedení. Jenže ve druhém poločase se v opavské šestnáctce dostal k míči Vladimír Mišinský, vystřelil nechytatelně, a bylo to náhle 1:1. A to Slezané nepotřebovali.

„V tu chvíli jsem myslel na jediné. Že to musíme strhnout zpět na naši stranu. Za každou cenu,“ líčil Zavadil. Opava si po porážkách v Příbrami a Českých Budějovicích, kterým předcházela domácí remíza s Varnsdorfem, další ztrátu dovolit zkrátka nesměla. Ve Vítkovicích měla zápas dlouho pod kontrolou a najednou, v 64. minutě, bylo srovnáno. Vzhledem k průběhu hry nečekaně. „Jsme momentálně v období, kdy dostaneme gól snad i z Marsu,“ glosoval vítkovické vyrovnání, které se zrodilo po jediné přímé ráně na opavskou branku, Roman Skuhravý, kouč Slezského FC. „Nejsme ještě velký tým, abychom zvládli tak těžkou soutěž, jakým letošní druhá liga je, zcela suverénně,“ dodal.

Jeho tým se ale s nečekanou komplikací vyrovnal a tři minuty poté, kdy inkasoval gól na 1:1, se po rohovém kopu zase ujal vedení. A to už nepustil.

Slezané tím pádem udrželi body, které si z moravského výběžku Ostravy nutně potřebovali odvézt. „Po té houpačce, kterou teď máme za sebou, se ani nedivím, že klukům ta touha po vítězství tolik svazovala nohy. Chtěli opravdu moc a bylo to na nich znát. Jsem rád, že i přesto jsme to výsledkově zvládli,“ mohl po utkání konstatovat opavský trenér Skuhravý, jehož tým čeká příští týden těžký domácí duel s Hradcem Králové.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud