31. října 2008 • 22:03

Jihlava už vede druhou ligu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Jihlavy porazili v předehrávce 14. kola druhé ligy Sokolov 1:0 a minimálně do neděle se vrátili do čela tabulky. Tři body zajistil domácím v úvodu druhého poločasu šťastnou střelou Schneider.



Jihlava - Sokolov 1:0

Do vedení mohl jít už v 11. minutě hostující tým trenéra Haška. Podrazký ale ke smůle Sokolovských nedokázal centr Vaněčka v tísni usměrnit mezi tři tyče. Promrzlé domácí publikum poprvé ožilo až za dalších sedm minut.

Sokolovský gólman Ilizi se ale robinzonádou zaskvěl proti střele Schneidera. Na druhé straně hlavička Knakala jen těsně minula Vojáčkovu svatyni.

Brzy po pauze se ale mohli radovat domácí diváci. Daleko za vápnem opět napřáhl ke střele Schneider a tentokrát už jeho bomba skončila za Iliziho zády. Míč totiž úplně změnil směr po teči jednoho z hostujících obránců.

Ve zbytku času se už oba soupeři brankově prosadit nedokázali.

Výsledek - 14. kolo:
Jihlava - Sokolov 1:0 (0:0)

Branka: 53. Schneider.
Rozhodčí
: Královec - Kordula, Wilczek.
Diváci: 1790.

Jihlava: Vojáček - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Cihlář - Dupal (73. Kaplan), Lovětínský (59. Urban), Gába, Schneider - Rabušic (86. Drábek), Faldyna. Trenér: Marko.

Sokolov
: Ilizi - D. Kaplan, Hájovský, Knakal, Čupr - Podrazký, Šmerda (78. Kura), Čada, Vaněček - Salák, Duchnič (72. Procházka).
Trenér: Hašek.


HFK Olomouc - Most 0:0

Do první šance se v 17. minutě dostal domácí Galajda, ale trefil pouze náruč Palečkovu náruč. Na druhé straně dvakrát hrozil Oboya, jehož střely kryl Doležal.

V 38. minutě Dadák po pravém křídle prokličkoval mezi dvěma obránci a nabídl jasnou šanci Korčiánovi, ten však branku minul. V druhé půli začali lépe hosté, jenže Oboya si na malém vápně ukopl míč do autu.

V 78. minutě byl opět v jasné šanci Korčián, když obehrál Webstera, ale znovu netrefil branku. Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

Výsledek - 14. kolo:
HFK Olomouc - FK SIAD Most 0:0

Rozhodčí: Býma - Galo, Adámková.
ŽK: Zlatohlavý (Olomouc).
Diváci: 312.

Olomouc: Doležal - Lošťák, Kalvoda, Lukášek, Josefík - Dadák (68. Toporčák), Zlatohlavý, Kučerňák (68. Škuta), Krutý - Korčián, Galajda. Trenér: Mucha.

Most: Paleček - Schut, Webster, Hainault, Hrečiška - Bogdanov (86. Leandro), Oboya (62. Mrkvička), Jedinák, Boutasgount (91. Tonev), Sigmund - Franěk.
Trenér: Žák.


Slovácko - Fulnek 2:1

Slovácko utrápeným vítězstvím nad posledním týmem tabulky 2:1 zachránilo pozici trenéra Jurkemika, jenž dostal od vedení klubu úkol z posledních dvou zápasů získat čtyři body.

Domácí fotbalisté se ujali vedení ve 21. minutě, kdy po Stýskalově rohovém kopu skóroval hlavou Hrotek. Fulnek spoléhal pouze na protiútoky, kterým ale chybělo dlouho zakončení.

Teprve minutu před odchodem do šaten prostřelil obránce Jindřišek z 25 metrů přehuštěný prostor a překonal brankáře Filipka. Po změně stran se křečovitě hrající domácí fotbalisté dlouho nedostali ke kloudnější šanci.

Až v 74. minutě rozhodl o vítězství domácího týmu Randa, jenž překonal zblízka brankáře Pospěcha. V nervózním závěru už Slovácko těsné vítězství uhájilo.

Výsledek - 14. kolo:

1. FC Slovácko - Fulnek 2:1 (1:1)
Branky
: 21. Hrotek, 74. Randa - 44. Jindřišek.
Rozhodčí: Jílek - Ubias, Mencl.
ŽK
: Perůtka, Formánek, Kerbr, Hrotek - Vajda.
Diváci
: 3007.

Slovácko: Filipko - Němčický, Ineman, Hrotek, Formánek - Randa, Stýskala, Perůtka, Gonda (35. Kerbr, 69. Reinberk) - Sládek, Chmelíček (56. Čtvrtníček).
Trenér: Jurkemik.

Fulnek
: Pospěch - Jindřišek, Krása, Sedlák, Staš (86. Koštuřík)- Huvar, Pavlík, Schulmeister, Vajda - Lukaštík, Slončík (80. Janoviak).
Trenér: Takáč.


Opava - Sparta B 3:0

S chutí hrající domácí neustále napadali fotbalisty Sparty a v prvním poločase měli jasnou převahu. Dokázali si vytvořit i řadu šancí, zatímco hosté vystřelili na branku jen dvakrát.

Ve 13. minutě Šultesovu bombu vytáhl Grigar zázračně na roh. Z protiútoku vypálil z 25 metrů Glasser a trefil tyč. V 18. minutě opavský Metelka běžel sám na branku a chtěl přehodit padajícího gólmana, ale málo míč podkopl.

Ve 32. minutě odcentroval Partyš a Cigánkovu hlavičku Grigar nečekaně pustil. Pak si naběhl Kolínek po pravé straně, jeho zpětný centr prošel přes Halašku na Bartesku, který propálil Grigara podruhé. Druhý poločas začali opět lépe Opavané.

V 58. minutě se Partyš po pěkné kombinaci dostal před prázdnou branku, ale přestřelil. V závěru získali sparťané převahu, neboť domácí se stáhli a hlídali své vedení.

Jejich výhru přesto ozdobil třetím gólem střídající Neubert, který skóroval po minutě pobytu na hřišti střelou do prázdné branky.

Výsledek - 14. kolo:

Opava - Sparta B 3:0 (2:0)
Branky: 32. Cigánek, 39. Barteska, 90. Neubert.
Rozhodčí: Hrubeš - Kubíň, Koval.
ŽK: Metelka, Zapletal, Cigánek - Jungr, Pečnik, Belaid, Sus.
Diváci
: 2299.

Opava: Novák - Kolínek, Cigánek, Mezlík, Jelínek - Partyš, Metelka, Barteska (79. Půda), Zapletal (73. Kiša) - Halaška (89. Neubert), Šultes. Trenér: Látal.
Sparta B: Grigar - Droppa, Mareš, Kučera (46. Doležal), Švec (48. Belaid) - Glasser, Pečnik, Sus, Jungr (46. Podaný) - Třešňák, Došek.
Trenér: Svoboda.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud