1. listopadu 2008 • 13:39

Vítkovice poprvé v sezoně vyhrály venku

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Vítkovic dokázali poprvé v sezoně druhé ligy vyhrát na soupeřově hřišti. V dnešním utkání 14. kola zvítězili 3:1 v Třinci, který doma vyšel potřetí v sérii bodově naprázdno a byl to pro něj už sedmý zápas bez výhry za sebou.



Hosté zvládli ocelářské derby po všech stránkách lépe. Rychlým přechodem přes střed hřiště a kombinační hrou před domácím pokutovým územím nutili třineckou obranu k chybám a už v 16. minutě po centru Pulkerta otevřel skóre u levé tyče nikým neobsazený Hanák.

Domácí dostal gól do ještě většího herního útlumu, přesto v závěru poločasu po chybě brankáře Uvarenka vyrovnal Doubek.

Už po osmi minutách druhé půle ale zvrátily Vítkovice vývoj zápasu zpět na svoji stranu, když po chybě třinecké obrany dal gól Mikulenka. Třinečtí pak mezi 67. a 70. minutou měli dvě stoprocentní šance na vyrovnání, Joukl ale nastřelil břevno a Šalamoun netrefil branku z pěti metrů.

Na druhé straně vítězství Vítkovic pojistil těsně před koncem po centru Pulkerta střídající Poznar, domácí navíc zápas dohráli v deseti, protože v úplném závěru si vysloužil vyloučení za faul Doubek.

Třinec - Vítkovice 1:3 (1:1)
Branky: 44. Doubek - 16. Hanák, 53. Mikulenka, 87. Poznar. Rozhodčí: Mikel - Čecháček, Drastik. ŽK: Joukl, Matěj, Doubek - Uvarenko, Derych, Diviš, Motyčka, Hanák. ČK: 89. Doubek. Diváci: 726.

Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Zítka (61. Veselý), Matěj - Malíř (65. Eismann), Hupka (82. Szmek), Šalamoun, Joukl - Doubek, Adam. Trenér: Kouřil.
Vítkovice: Uvarenko - Derych, Švestka, Doležal, Silveira - Hanák, Kuchař (46. Mikulenka), Motyčka, Pulkert - Diviš (88. Křiva), Plešek (73. Poznar). Trenér: Palička.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud