9. listopadu 2008 • 16:13

Čáslav si poradila s Mostem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Čáslavi dnes porazili v 15. kole druhé ligy Most 2:1 a zůstali ve hře o postupová místa do nejvyšší soutěže. Zápas rozhodla v 78. minutě Dianova branka z trestného kopu.



Čáslav tak udržela skvělou domácí bilanci, z Vodrant si na podzim odvezli bod pouze Bohemians 1905.

Středočechy postihla ještě před zápasem velká ztráta, když se při rozcvičování zranil jeden z pilířů obrany Brezinský. I když se hosté snažili hrát aktivně a o zakončení se pokoušeli Hofmann a Boutasgount, byli Čáslavští přece jen nebezpečnější. V 16. minutě Strnad našel nabíhajícího Dohnálka, který však trefil jen nohy brankáře Palečka.

Gólu se domácí příznivci dočkali v 42. minutě. Dian vysunul Dohnálka, který se sice v šestnáctce zamotal do kliček, Fikejz ale vrátil míč Strnadovi, který nekompromisní ranou pod břevno nedal Palečkovi šanci.

Po změně stran si hosté vynutili tlak, z kterého vzešlo několik standardních situací a poté i vyrovnávací gól. V 65. minutě se míč po závaru v čáslavském pokutovém území odrazil na hranici šestnáctky a Boutasgount trefil přesně k tyči.

Domácí ale přece jen dokázali strhnout vítězství na svou stranu. Po faulu na Strnada rozehrávali z 20 metrů trestný kop, Dian poslal míč přes zeď a gólman Paleček se natahoval marně.

Most se snažil vyrovnat a v 81. minutě musel ukázat své umění domácí brankář Švenger, který zlikvidoval Websterovu vyloženou šanci. I když Mostečtí v závěru obléhali čáslavskou branku, na stavu se už nic nezměnilo ani po trestném kopu Mrkvičky, který přestřelil.

Čáslav - Most 2:1 (1:0)
Branky: 42. Strnad, 78. Dian - 65. Boutasgount. Rozhodčí: Bílek - Slavík, Vysloužil. ŽK: Dohnálek - Franěk, Hofmann, Grečiško, Webster. Diváci: 678.

Sestavy:

Čáslav: Švenger - Kotrba, Mráz, Filip, Špidlen - Dohnálek (85. Dolejš), Brunclík, Dian (90.+2 Haniak), Prášil, Fikejz (73. Bednář) - Strnad. Trenér: Koubek.
Most: Paleček - Grečiško, Webster, Hainault, Trubila (85. Mrkvička) - Bogdanov (59. Schut), Hofmann (65. Sigmund), Jedinák, Onyango - Franěk, Boutasgount. Trenér: Žák.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud