Jakub Hlaváč
13. listopadu 2008 • 13:19

Hoftych: Na Morávka nemáte

TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tvářích zaměstnanců fotbalového klubu Bohemians je znovu neustále úsměv, všichni jsou naladěni na pozitivní notu. I trenér Pavel Hoftych, který přes hodinu odpovídal čtenářům deniksport.cz.



V útrobách Dolíčku vládne pohoda. Bohemians se vyhřívají na špici tabulky druhé ligy a jsou na nejlepší cestě k návratu mezi tuzemskou elitu. Jejich kouč se při online rozhovoru pohodlně usadil do koženého křesla a z každé jeho věty bylo cítit, jak je na svou současnou práci hrdý. Navíc stíhal neustále vtipkovat s ředitelem klubu Lukášem Přibylem.

„Po svém příchodu do Prahy mne snad všechno kolem klubu překvapovalo jen pozitivně. Fanoušci jsou fantastičtí, v Čechách to je rarita," rozplýval se někdejší kouč prvoligového Zlína.

Nadšení z podpory ochozů je u něj velké. Vždyť na tribunách si zápasy užívají i jeho nejbližší. „Manželka s dcerou mi pochopitelně fandí a atmosféra se jim také moc líbí. Těšíme se i na akce klubu, jako jsou třeba Vánoce s klokanem, kam dorazíme i s celým týmem."

Už z jeho slov se dalo vyčíst, že se v klubu baví. Nic mu nechybí. Dokonce by v tuto chvíli odmítl i nabídku špičkového klubu. Třeba Sparty. "V Bohemce mám rozdělanou práci," říká.

Dalším propíraným tématem byl klenot týmu Jan Morávek. „Honza je obrovský talent, který má prakticky neomezené možnosti. Záleží jen na něm, kam se dostane. Je dobře, že u nás chce zůstat i na jaře. Ale stejně nikdo nemá na to, aby ho koupil," smál se dobře naložený Hoftych.

Úsměv mu z tváře mizí snad jen při vzpomínkách na několik prvních tréninků se svými svěřenci. „Ze začátku bylo vidět, že hráči jsou poctivý, ale v herní činnosti nebyli na takové úrovni, jak jsem byl zvyklý ze Zlína nebo Slovácka. Byl jsem překvapen, jaký to byl rozdíl, který jsem vůbec nečekal," kaboní se při vzpomínkách na své první pocity z nového angažmá. „Teď už je však všechno v pořádku," dodává.

Vážný zůstává i při dotazu na „kapříky" v první lize. „Myslím si, že není všechno čisté tak, jak v celé společnosti. Ale kolikrát to není o kapříčcích, ale o lobby skupinách a jejich propojení," vysvětluje.

Jen vtip fanouškům žádný neřekl. „Radši vyprávím historky a ty jsou nadlouho," lišáčky se usmál a odešel.

 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud