1. srpna 2009 • 18:51

Sokolov smetl rezervu Sparty, Zlín remizoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Povedený vstup do nového ročníku druhé ligy za sebou mají fotbalisté Sokolova. V úvodním kole doma dnes přehráli rezervní tým Sparty Praha 4:1, když zápas otočili dvěma góly ohraničujícími poločasovou přestávku.



Jasnou výhrou tak Západočeši naznačili, že se obejdou i bez kanonýra z minulé sezony Martina Jirouše, který odešel na hostování právě do Sparty. Dařilo se především útočníkovi Olegu Duchtičovi, který jeden gól dal a další dva připravil.

Do prvního zápasu sezony vstoupili lépe hosté z Prahy a v 8. minutě je poslal do vedení kapitán Valíček, který hlavou po rohovém kopu nedal brankáři Zachardovi šanci.

To donutilo domácí ke zvýšení aktivity a v 30. minutě se dočkali vyrovnání, když Duchnič využil Švengrova nedorozumění se Susem a prostrčil míč do sítě.V 45. minutě šel Sokolov do vedení, když Duchničovu sraženou střelu poslal nekompromisně k tyči Podrazký.

Navíc hned po návratu z šaten zužitkoval Pilařův centr na zadní tyč Čada a hlavičkou pod břevno přidal třetí sokolovský gól.Domácí tým byl stále při chuti, kontroloval hru a přidal i čtvrtý zásah.

Duchničův přízemní centr usměrnil za Švengrova záda Nádeníček, jenž je v týmu na hostování právě ze Sparty. I zbytek utkání se poté odvíjel v režii Baníku, který si zápas užíval a bavil diváky kombinačním fotbalem.

Baník Sokolov - Sparta Praha B 4:1 (2:1)
Branky: 30. Duchnič, 45. Podrazký, 46. Čada, 72. Nádeníček - 8. Valíček. Rozhodčí: Hrubeš - Moudrý, Koval. ŽK: Duchnič, Šmerda, Nádeníček - Sus, Třešňák, Putz. Diváci: 2030.

Sestavy:
Sokolov: Zacharda - Šmerda, Knakal, Kura, Čupr - Podrazký, Čada, Pilař (82. Javorský), Vaněček (85. Hanzlík) - Duchnič (74. Dejmek), Nádeníček. Trenér: Purkart.

Sparta B: Švenger - Valíček, Hejda, Sus, Krob - Glaser, Sadikovič (65. Putz), Folprecht, Belaid (78. Valenta) - J. Kadlec, Jeslínek (57. Třešňák). Trenér: Svoboda.


Fotbalisté Viktorie Žižkov vykročili za návratem do nejvyšší soutěže porážkou. V úvodním kole druhé ligy dnes prohráli na hřišti Třince 0:1 a poznali tak, že návrat po sestupu nebude jednoduchý. O jedinou branku zápasu se již v 2. minutě postaral Radek Szmek.

"Oproti přípravě jsme odehráli jiný zápas, který byl z naší strany více o taktice než herním projevu. Začali jsme nešťastně a dostali už ve druhé minutě zbytečný gól. Od této branky se také odvíjel další vývoj. Domácí bojovali, ale ani oni se do dalších šancí nedostávali," uvedl žižkovský trenér Vlastimil Petržela.

Diváci na stadionu viděli dva rozdílné poločasy. V prvním si vedle gólu vypracovali více brankových příležitostí domácí, v druhém pak byli aktivnější hosté, kterým však chyběla finální přihrávka.

Pražané měli sice herně navrch, v koncovce je však vychytal výborný brankář Lipčák. V závěru mu navíc pomohlo břevno."Ve druhých 45 minutách jsme sice byli pány na hřišti, měli herně navrch, fotbal je ovšem o gólech, a ty jsme nedali. Proto domácím gratuluji," dodal Petržela.

Třinec - Viktoria Žižkov 1:0 (1:0)


Branka: 2. Szmek. Rozhodčí: Kocián -Wilczek, Santarius. ŽK: Joukl, Bednárek, Eismann - Kalod. Diváci: 2012.

Sestavy:

Třinec: Lipčák - Hrdlovič (67. Lisický), Kuděla, Chlebek (71. Hupka), Bednarek - Malíř, Stýskala, Ceplák (78. Adaszek), Eismann - Joukl, Szmek. Trenér: Neček.

Žižkov: Bartalský - Šťastný, Petrů, Procházka, Camara (22. Vaculík) - Kučera, Hušbauer, Culek, Xavier - Bukač (72. Demjan), Kalod (70. Straka). Trenér: Petržela.


Fotbalisté Zlína zahájili své působení v druhé lize remízou 2:2 na hřišti Mostu. Tým bojující o rychlý návrat do nejvyšší soutěže doplatil především na nedisciplinovanost, když dvakrát umožnil jít soupeři do vedení po pokutových kopech. Navíc nevyužil šanci hrát celý druhý poločas přesilovou hru, když se těsně před poločasem k vyloučenému domácímu Fleišmanovi přidal i zlínský Malcharek.

Vypjaté atmosféře utkání nahrála už 4. minuta, kdy po faulu na Oboyu domácí Franěk proměnil penaltu a poslal Most do vedení. Stejný hráč mohl přidat druhý gól, ale tváří v tvář proti brankáři Kořínkovi neuspěl. Vzápětí se vlnila síť na druhé straně. Kroupa sice hlavou poslal balon jen do břevna, ale Malcharek z dorážky už mířil přesně.

Na hřišti se ještě více přiostřilo poté, co ve 40. minutě Fleišman z přímého kopu nastřelil ruku zlínského hráče stojícího ve zdi a nařízenou penaltu sám proměnil. V závěru prvního poločasu nejprve šel předčasně do kabin po druhé žlutou kartě Fleišman a po něm za udeření protihráče i Malcharek.

Na začátku druhé půle domácí nevyužili hned dvě obrovské šance a v obou měl prsty aktivní Franěk. Nejprve po individuální akci pálil mimo Kořínkovu branku a vzápětí po jeho nadýchaném centru mířil v obrovské šanci nepřesně i Andrei.

V 72. minutě Zlín podruhé vyrovnal. Šmahajovu střelu z přímého kopu tečovala domácí zeď a gólman Paleček už na míč nestihl zareagovat. Hosté se ještě nadechli k náporu, ale hlavička Kroči i prudká rána Šmahaje proletěly těsně nad břevnem.

Baník Most - Tescoma Zlín 2:2 (2:1)

Branky: 4. Franěk z pen., 40. Fleišman z pen. - 20. Malcharek, 72. Šmahaj. Rozhodčí: Bílek - Košec, Teuber. ŽK: Oboya, Fleišman, Jedinák, Tonev, Sigmund - Malcharek, Vyskočil, Žůrek, Elšík, Kroupa. ČK: 44. Fleišman - 45.+2 Malcharek. Diváci: 1480.

Sestavy:

Most: Paleček - Grečiško (46. Andrei), Tonev, Knakal, Fleišman - Loos, Jedinák, Hofmann (58. Rosendo), Oboya - Hora (45. Sigmund), Franěk. Trenér: Aňon.

Zlín: Kořínek - Malcharek, Zbožínek, Kroča, Elšík - Vyskočil (60. Šrom), Šmahaj, Görner, Lukaštík (70. Novák) - Kroupa, Žůrek (81. Bačík). Trenér: Minář.


Nováček druhé fotbalové ligy z Vlašimi vstoupil do soutěže dnešní porážkou 1:2 v Opavě. Domácí celek vedl už po úvodní čtvrthodině o dvě branky, které vstřelili Zapletal a Cigánek, za středočeské mužstvo snížil v druhém poločase Bálek.

Domácí otevřeli skóre už v třetí minutě, když po hrubce vlašimské obrany vstřelil vedoucí branku Zapletal. Vzápětí mohla Opava zvýšit, ale Halaškovu prudkou střelu vyrazil gólman Toma nohou a Cigánek mířil z 30 metrů těsně vedle.

V 14. minutě rozehrál Partyš z levé strany trestný kop a jeho střílený centr tečoval Cigánek na 2:0. Pak zahrozili i hosté: na šestnáctce se dostal k míči Brožík a jeho křížnou střelu vyrazil Novák nohou na rohový kop.

Po změně stran v 64. minutě prošel přetažený vlašimský centr až k volnému Kalabiškovi, jehož střelu ještě Novák stačil vyrazit na roh, ale po něm Bálek upravil na 2:1. V 74. minutě unikl Kalabiška a jeho prudký centr Bálek těsně minul. Domácím se v druhé půli přestalo dařit, těsné vítězství však nakonec udrželi.

Opava - Vlašim 2:1 (2:0)

Branky: 3. Zapletal, 14. Cigánek - 64. Bálek. Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Handlíř. ŽK: Novák - D. Nešpor, Pokorný, Kalabiška, Švamberg. Diváci: 2315.

Sestavy:

Opava: Novák - Kolínek, Mezlík, Cigánek, Čáp - Uvíra - Kiša, Partyš, Nepožitek (80. Půda), Zapletal (61. Krčmařík) - Halaška (75. Malohlava). Trenér: Látal.

Vlašim: Toma - M. Nešpor, Šilhavý (20. Švamberg), Kropík, D. Nešpor - Vebr, Křeček, Pokorný, Průcha (58. Kalabiška) - Bálek, Brožík (66. Dvořák). Trenér: Nádvorník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud