2. srpna 2009 • 20:11

Hradec zdolal Jihlavu, Čáslavi pomohl Srb

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Čáslavi porazili v prvním kole druhé ligy Karvinou 3:1. Dvě branky dnes vstřelil devatenáctiletý srbský útočník Markovič, který ve středočeském klubu hostuje z Baníku Ostrava.



V úvodních minutách domácí gólman Houdek pochytal několik střel Tchamiho ze střední vzdálenosti a domácí se poprvé osmělili v 18. minutě. Dobal vysunul Brunclíka, ten si míč popostrčil, ovšem potom pálil hodně nepřesně.

Blízko ke gólu byli hosté v 28. minutě. Po kombinační akci Pontus mířil k tyči, Karvinští se už začali radovat, ovšem Nitrianský stihl doběhnout a odkopl míč do bezpečí.

V závěru zahrozili domácí a v nastaveném čase prvního poločase se dočkali i gólu. V 37. minutě po Fikejzově centru hlavičkoval Dobal ještě nad, ale těsně před přestávkou Brunclík rozehrál trestný kop, který Skoupý vrátil před bránu a Markovič poslal míč do sítě.

Do druhé půle přišli hosté s odhodláním zvrátit vývoj zápasu. V 54. minutě poskakoval míč v šestnáctce Zenitu, až ho Opic odevzdal Houdkovi do rukavic. Další souboj oba hráči svedli o dvě minuty později, tentokrát Houdek Opicovo zakončení reflexivně vyrazil.

Jeden z klíčových okamžiků přinesla 68. minuta. Hoffmann kopl Fikejze do hlavy, v krátké době uviděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Diváci znovu jásali v 74. minutě, kdy při rychlém protiútoku Vlasko chytře vysunul Markoviče, který po zemi k tyči nedal Kafkovi šanci.

Karvinští se ale nevzdali. Mišinský nejprve dělovkou nasměroval svou ránu do tyče, v 78. minutě se Opic prokličkoval obranou Zenitu a Juroszek dostal Karvinou zpět do zápasu.

Jenže Čáslav soupeře nenechala žít dlouho. O dvě minuty později Vlasko v šestnáctce viděl volného Schuta, který trefil přesně. Na stavu pak nic nezměnil ani Opic, který Houdka překonat nedokázal.

Ve druhém nedělním zápase si poradil Hradec Králové s Jihlavou 2:0.

Hradec Králové - Jihlava 2:0 (1:0)
Branky:
31. P. Černý ml. z pen., 75. Přibyl. Rozhodčí: Matějek - Čecháček, Peřina. ŽK: Černý - Tecl, Pilař. Diváci: 2005.

Sestavy:

Hradec Králové: Lindr - Kasálek, Karal, Chleboun, Wozniak - Poděbradský, Pilař, Hochmeister, Fischer (69. Přibyl) - P. Černý ml. (85. Janoušek), Dvořák (62. Rezek). Trenér: Kotal.
Jihlava: Winter - Kadlec, Cihlář (46. Lovětínský), Tlustý, Veselý - Korčian, Krutý, Gába, Karlík - Vydra (74. Simr), Tecl. Trenér: Urban.

Čáslav - Karviná 3:1 (1:0)
Branky:
45.+1 a 74. Markovič, 80. Schut - 78. Juroszek. Rozhodčí: K. Hrubeš - Večera, Dobrovolný. ŽK: Fikejz, Markovič - Pontus, Hoffmann. ČK: 68. Hoffmann. Diváci: 548.

Sestavy:

Čáslav: Houdek - Nitrianský, Ricka, Skoupý, Kunášek - Kotrba, Dobal (65. Vlasko), Brunclík, Fikejz (79. Haniak) - Schut, Markovič (75. Holub). Trenér: Bičovský.
Karviná: Kafka - Hoffmann, Čeman, Buryán, Staš - Ficek, Pavlík, Mišinský, Tchami (64. Miloslavljev) - Pontus (55. Juroszek), Opic. Trenér: Kalvoda.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud