11. října 2012 • 12:56

Jakub Dobiaš mužem kola juniorské ligy: Střelec, který miluje rap

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krásně zatočil míč do branky z přímého kopu, pak přidal ještě gól hlavou. Dva parádní momenty Jakuba Dobiaše zajistily juniorce Sparty remízu 2:2 v Olomouci. Díky tomu se Dobiaš stal hráčem 11. kola Juniorské ligy. „To je pro mě velká pocta,“ reagoval 18letý Dobiaš.



Své trefy natěsnal do 13 minut hry, rozdělila je jen poločasová pauza. Sparta prohrávala, ale pak se postavil k trestnému kopu Dobiáš. Švihnul do něj levačkou a sparťané se mohli radovat.

JAKUB DOBIÁŠ
Narozen: 6. května 1994 (18 let)
Klub: AC Sparta Praha
Pozice: Útočník
Fotbalový sen a vzor: „Ve Spartě hraju od žákovských let, takže mým snem je se dostat do A-mužstva. Nejoblíbenějšími hráči jsou Zlatan Ibrahimovič a Cristiano Ronaldo.“

„Byla to klasická střela z přímého kopu na zadní tyč, kdy gólman očekával spíš ránu přes zeď,“ usmíval se Dobiáš. „Dal jsem sice v Olomouci dva góly, ale je důležité zdůraznit, že to nebylo jen o mně.

Je to zásluha celého týmu,“ říká vzorně mladík, který má rád český rap a poslouchá interprety, jako jsou Orion nebo Indy a Wich. „Na Spartě pracujeme tak, aby se každý jedinec zlepšoval, a není to o tom, kdo zrovna dá gól.“

Jenže přes dobré výkony (a hlavně góly) vede z Juniorské ligy cesta do velkého fotbalu. „Pro mladé hráče je to kvalitní soutěž, která by mi mohla pomoct v tom, abych se adaptoval na dospělý fotbal,“ věří Dobiáš.

Očima trenéra: PETR JANOUŠEK
„Jakub je hráč s dobrou kopací technikou a čichem na brankové situace, typický koncový útočník, střelec. Jediné, co mu chybí, je větší zarputilost, bojovnost. Hodnotím ho jako technicky dobrého, nadějného a talentovaného hráče, ale jeho pracovitost není taková, jak bych si představoval. Jeho výkon je pohodlný, což ho limituje pro velký fotbal. Proti Olomouci hrál dobře, ale předtím, právě kvůli pracovitosti, jsem s jeho výkony nebyl příliš spokojený. Každopádně jej řadím do kategorie talentovaných hráčů, střelců.“
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud