Jan Podroužek
3. března 2014 • 12:12

Čech si pouští přenosy z nižších soutěží. Sleduju Blšany, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Havran Kryry živě! I další týmy z jedenácti krajských přeborů, pěti divizí a celé třetí ligy. Od jarní sezony bude na webu www.tvcom.cz dostupných 118 živých přenosů z utkání těchto soutěží. „Je to určitě dobrá věc. Navíc se tím vyřeší spousta sporných situací, rozebere se to. Přeju tomu úspěch,“ říká reprezentační trenér Pavel Vrba, jeden z patronů projektu Regionální fotbal – live.



Vysílání běží od roku 2010, nicméně teď se do něj zapojí daleko větší počet týmů – celkem 236 od krajských přeborů po třetí ligu.

„Každý z nich od nás obdrží veškeré technické vybavení, aby byly přenosy co nejkvalitnější. Tedy kameru, počítače i veškerý software se střihacím programem,“ říká Libor Zajíček ze společnosti Public Football, která vysílání zastřešuje. Náklady, které jsou nezbytné pro vybavení klubů a celkový provoz, nechtěl Zajíček specifikovat, nicméně přiznal, že jde do milionů korun.

K přenosům z nižších soutěží se pozitivně staví i další z patronů Petr Čech. „Na videa se dívám, protože je to strašně zajímavé, navíc si tam můžu prohlídnout Blšany, kde jsem začal chytat ligu. Po nějakých třinácti letech, co jsem odsud odešel, si je rád pustím,“ vypráví reprezentační jednička.

„Díky téhle možnosti jsme schopni dětem ukázat, co dělají špatně. Ten třeba při běhu pajdá na pravou nohu a kouká se za sebe. Když mu to ukážete na videu, snadněji to pochopí. Má to i výukový dopad,“ míní Čech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud