29. března 2012 • 22:45

Rozhodčí Blažej dopískal: Při zápase se motal po lajně opilý!

Autor: Tomáš Koníček, pan
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Ach jo! Český fotbal má další velkou ostudu. Ligový rozhodčí Petr Blažej se při úvodním utkání poháru mezi Olomoucí a Ostravou (2:1, hráno minulou středu) tak motal, až se mu smáli i diváci. Dokonce ho natočili na video, které na internetu viděly tisíce lidí. Opilého rozhodčího potrestala i disciplinární komise, Sudí si do konce ročníku v profesionálních soutěžích nezapíská.



Fotbal diváky tolik nebral, o to víc se soustředili na Blažejovo chování. „Blažej se motá a nestíhá hru. Na konci utkání raději uteče do kabiny. Co ještě dělá mezi rozhodčími?“ píše autor videa do popisku.

Asistent sudího vlastně podstupoval klasický test střízlivosti – s držením se autové čáry však měl velké problémy. A to i když přihlédneme k tomu, že při sledování hry je občasné vybočení pochopitelné. Ještě lépe to je vidět na záběrech Olomoucké televize. Blažej těžko koordinuje pohyby, i při chůzi viditelně »šněruje« a jeho odchylka od lajny je do obou směrů obrovská. V jednu chvíli se těsně vyhýbá náhradníkům a málem vráží i do trenéra Olomouce. Ten prý ale nic neviděl.

„To mi říkáte novinu. Nezlobte se, ale měl jsem plnou hlavu starostí s týmem. Nevšiml jsem si toho,“ řekl kouč Petr Uličný. Ale komise rozhodčích si všimla a reagovala okamžitě. „Postavil se k tomu jako chlap. Přiznal, že vypil dva panáky, a jelikož za poslední dva měsíce zhubl deset kilo, jeho organismus to prý nepřijal.

Omlouval se a ví, že to byla jeho největší chyba v životě,“ řekla Blesku šéfka sudích Dagmar Damková. Blažej nepatří mezi sudí často obsazované v první lize. Mává spíše druhou. Teď má ale utrum i tam. „Když jsem to video viděla, říkala jsem si, že to snad ani není možné. Okamžitě jsem ho stáhla z ligového zápasu. O víkendu měl mávat na Žižkově,“ uvedla včera Damková. Blesk se snažil Blažeje kontaktovat, jeho mobil byl ale nedostupný.

VIDEO: Chování sudího bylo přinejmenším zvláštní.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud