24. září 2014 • 20:40

Plzeň třemi góly zničila Táborsko. V Poháru FAČR narazí na Hradec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně postoupili do osmifinále Poháru FAČR. Ve 3. kole zvítězili na hřišti druholigového Táborska 3:0 góly Jana Kovaříka, Ondřeje Vaňka a vlastní branky Ivana Ciferského. Jejich příštím soupeřem bude Hradec Králové.Utkání jsme sledovali ONLINE.



ONLINE přenos z utkání Táborsko - Plzeň ZDE>>>

MATCH OVERVIEW LEGACY

Fotbalisté Plzně postoupili do osmifinále Poháru FAČR. Ve 3. kole zvítězili na hřišti druholigového Táborska 3:0 góly Jana Kovaříka, Ondřeje Vaňka a vlastní branky Ivana Ciferského. Jejich příštím soupeřem bude Hradec Králové.

Plzeň nastoupila k pohárovému utkání s několika změnami v sestavě. Oproti ligovým duelům dostali šanci v základní jedenáctce brankář Bolek, záložník Kovařík či útočníci Tecl s Bakošem. Stoper Procházka se zase posunul do zálohy.

Po půlhodině hry ukázal svou kopací techniku Kovařík, který z přímého kopu poslal míč přesně do šibenice a dostal Plzeň do vedení. "Bylo to poměrně blízko. Buď jsem mohl pálit na stranu gólmana, nebo lobem přes zeď. Zvolil jsem druhou variantu a trefil jsem to pěkně," těšilo Kovaříka.

Plzeň vyřadila Táborsko ve 3. kole poháru
Video se připravuje ...

V úvodu druhé půle si Táborsko vytvořilo tři slibné šance, ale na vyrovnání nedosáhlo. "Oni se dobře připravili na začátek obou poločasů a tam jsme přežili pár jejich šancí. Pak už jsme se dostávali do hry my a ukazovali lepší kvalitu i efektivitu," hodnotil záložník Tomáš Hořava.

Domácí pak Plzni darovali pokutový kop za hraní rukou ve vápně a Vaněk z penalty zvýšil vedení. Navíc v 70. minutě chyboval obránce Ciferský, který při snaze odkopnout míč zamířil do vlastní sítě. V závěru ještě Kovařík a Tecl trefili konstrukci branky.

"Určitě panuje spokojenost s postupem. Jsem rád, že jsme utkání zvládli v sestavě, která byla hodně odlišná od té s Baníkem Ostrava. Mám radost, že hráči, co delší dobu nehráli, utkání zvládli. Dokázali jsme, že kádr máme dostatečně široký, a to mě velice těší," řekl trenér Plzně Miroslav Koubek.

V osmifinále už je Třinec, který se v úvodním střetnutí utkal s konkurentem z Fotbalové národní ligy Opavou a doma vyhrál 2:0 góly Vomáčky a Gavláka ze závěrečné čtvrthodiny. Odveta je na programu za dva týdny.

3. kolo fotbalového Poháru FAČR:

Táborsko - Plzeň 0:3 (0:1)

Branky: 31. Kovařík, 64. Vaněk z pen., 70. vlastní Ciferský. Rozhodčí: Ardeleánu.

Sestava Plzně: Bolek - Řezník, Hejda, R. Hubník, Limberský - Hořava, Procházka - Vaněk (76. Chramosta), Bakoš (60. Petržela), Kovařík - Tecl. Trenér: M. Koubek.

Plzeňský Tomáš Hořava a Traore Ibrahim Benjamin.
Plzeňský Tomáš Hořava a Traore Ibrahim Benjamin.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud