29. října 2014 • 19:00

Baník v poháru končí. Slovácko vyhrálo po penaltách a je ve čtvrtfinále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovácka postoupili do čtvrtfinále Poháru FAČR. V dnešní odvetě s Baníkem Ostrava v Uherském Hradišti spolu prvoligoví rivalové opět remizovali 1:1 a domácí si setrvání v soutěži zajistili v penaltovém rozstřelu. V jeho páté sérii za stavu 3:3 nejprve ostravský Baranek nedal a o vítězství Slovácka rozhodl Kalouda.



Slovácko otevřelo skóre v 65. minutě po Divišově hlavičce. Baník odpověděl za dvě minuty. Petrus se protáhl mezi domácími zadáky a přesnou střelou vyrovnal.

V prvním poločase si oba celky vypracovaly po jedné velké šanci. Ve 24. minutě po rohovém kopu zadáci Baníku odvrátili hlavičku Doška, který se dostal znovu k míči a jeho ránu tečoval v poslední chvíli obránce Kaša mimo branku. Před přestávkou po úniku ostravského Šichora se dostal k zakončení Holzer, ale z vyložené pozice přestřelil.

Po brankových situacích ve druhém poločase soupeři hráli na jistotu. Tři minuty před koncem mohl rozhodnout Kalouda, ale střelu k tyči brankář Šrom vyrazil.

V penaltovém rozstřelu byli úspěšní domácí Kerbr, Kuncl, Trávník a Kalouda, nedal pouze Mezlík. V týmu Baníku skórovali Kukec, Narh a Byrtus, zatímco Šichor a Baranek neproměnili.

"O našem postupu rozhodl hlavně brankář Melichárek, který chytil dvě penalty. Oproti prvnímu duelu na Baníku byl dnešní zápas mnohem kvalitnější. Viděl jsem výkonnostní posun na obou stranách. Než přišel do hry Kukec, tak jsme byli o něco lepší. Remíza ale byla zaslouženým výsledkem," řekl kouč Slovácka Svatopluk Habanec. Postup do čtvrtfinále považuje za velkou vzpruhu před sobotním důležitým ligovým utkáním v Brně.

"Slovácko mělo v úvodním poločase více šancí, dostávalo se do nich po našich chybách. Naše hra se zvedla po prostřídání. Při inkasované brance jsme nepohlídali rohový kop. Naštěstí jsme rychle vyrovnali," uvedl ostravský kouč Tomáš Bernady, který kvůli rozložení zátěže dal příležitost i hráčům z lavičky. V sestavě kvůli lehčímu zranění chyběl původně avizovaný Milan Baroš. "Naše hra měla vyšší parametry než v posledním ligovém duelu v Příbrami. Hráli jsme dobře jako tým," dodal Bernady.

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 1:1 (0:0), na pen. 4:3,
Branky: 65. Diviš - 67. Petrus. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Kotík. ŽK: Hlúpik - Sukup, Mensah. Diváci: 3492. První utkání 1:1, postupuje Slovácko

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Mezlík, Košút, Reinberk - Diviš, Havlík (73. Kalouda), Valenta, Trávník, Kerbr - Došek (62. Hlúpik). Trenér: Habanec.
Ostrava: Šrom - Byrtus, Kaša, Baranek, Sukup - Šichor, De Azevedo (69. Narh), Holzer (46. Kukec), Mensah (58. Matěj) - Petrus - Šašinka. Trenér: Bernady.

MATCH OVERVIEW LEGACY

ONLINE: Slovácko - Baník Ostrava (17:00)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud