Stanislav Hrabě
2. dubna 2015 • 11:15

Mužstvo mě potřebuje, věděl Skalák. Pochválil ho i majitel Boleslavi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nastoupím, mužstvo ve štychu nenechám! Přestože den před úvodním duelem čtvrtfinále Poháru FAČR mladoboleslavský záložník Jiří Skalák nastoupil za český výběr do 21 let a gólem z penalty rozhodl o výhře nad Portugalskem 1:0, sebral zbytek sil a v Uherském Hradišti proti Slovácku vyběhl. Krásným gólem na 2:1 (konečný výsledek 2:2) pomohl vytvořit nadějný vstup do odvety.



Lukáš Magera, Jiří Štohanzl a Ondřej Kúdela zraněni, trenér mladoboleslavského týmu Karel Jarolím lepil pro úvodní duel čtvrtfinále Poháru FAČR proti Slovácku zálohu, jak se dalo.

Oslovil i Jiřího Skaláka, jenž byl původně uvolněn pro reprezentaci do 21 let a v úterý 31. března nastoupil do 30 minut v přípravném střetnutí proti Portugalsku a gólem z penalty rozhodl o výhře 1:0. „Když bylo potřeba, tak jsem slíbil, že přijedu,“ nemínil Skalák nechat mužstvo ve štychu. 

Všechno bylo logisticky perfektně připravené. Sportovní sekretář Vladimír Rosenberger vyzvedl hráče po utkání v pražském Edenu, do hotelu v Uherském Hradišti za mužstvem dorazili krátce po půlnoci. „Nastoupím,“ slíbil okamžitě dovezený záložník trenéru Jarolímovi, který na něj čekal.

Objevil se základní sestavě. „Napřed bylo dohodnuto 30 minut, pak z toho byla hodina, nakonec skoro celý zápas,“ připomenul Skalák svoje střídání v 88. minutě. Výkon podal opět vynikající, v 56. minutě poslal nádhernou střelou hosty do vedení 2:1.

Přitom se tvrdí, že fotbalista není schopen zvládnout dva zápasy po sobě byť ne v plné minutáži. „Říká se to, ale mužstvo to potřebovalo. Cítil jsem se dobře,“ odmítl Skalák dělat z toho velkou vědu. „Má charakter,“ ocenil jeho přístup majitel klubu Josef Dufek.

Slovácko - Mladá Boleslav: Gól Jiřího Skaláka na 1:2
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Mladá Boleslav 2:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud