28. května 2015 • 04:20

Sázka na finále: Zelené vousy a vlasy Jablonci nepomohly

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Člověk si toho všiml okamžitě. Jen co fotbalisté Jablonce vypochodovali z útrob mladoboleslavského stadionu, aby ve finále poháru FAČR čelili konkurenčnímu Liberci. Někteří hráči Baumitu měli zeleně obarvené fousy, jiní přikrášlili stejnou barvou vlasy. Nepomohlo to. S trofejí se po penaltovém thrilleru mazlili hráči Slovanu.



Vít Beneš, Martin Pospíšil, Filip Novák, náhradníci Vlastimil Hrubý s Tomášem Čížkem. Dokonce i čtyřicetiletý matador Michal Špit. Ti všichni a někteří další vylepšili svůj zevnějšek před pohárovým duelem o zelenou barvu svého klubu. „Ani nevím, kdo s tím přišel. Před zápasem byly v šatně připravené spreje, docela se to chytlo,“ usmál se Špit, jenž uvolnil k obarvení decentní pramínek vlasů.

Jablonec - Liberec: Jablonečtí nastoupili se zelenými vousy
Video se připravuje ...

Jak se takový nápad v jabloneckém mančaftu vlastně objevil? „Byla to taková sázka, že se na pohár nějak obarvíme a pak společně všichni oholíme. Bylo to takové zpestření, bohužel nám to k úspěchu nepomohlo,“ prohodil útočník Martin Doležal, autor jediného gólu Jablonce.

Obavy z trvalejších následků po použití zelené barvy byly rychle rozptýleny, hráči přesně věděli, co čeho jdou. „Už to bylo ozkoušené, někdo to použil, takže jsme věděli, že to půjde bez problému umýt. Nebyl důvod, abychom do toho nešli,“ vysvětlil Špit, jenž dostal pro finále v brance přednost před Vlastimilem Hrubým.

Ačkoli tentokrát sázka na extravaganci nevyšla, do budoucna se jí hráči Baumitu rozhodně nebrání. Naopak. „Příště si to ale asi uděláme až po finále. Teda jestli v něm zase někdy budeme,“ uzavřel s hořkým úsměvem Doležal.

Zklamaný obránce Vít Beneš
Zklamaný obránce Vít Beneš

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Liberec 1:1(1:3)
Video se připravuje ...

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud