27. srpna 2015 • 19:07

Ostuda Baníku. Vypadl v poháru, fanoušek dal hráči pěstí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle si slavná značka jménem Baník nezaslouží. Ostravský klub selhal v utkání s Rýmařovem a je prvním ligovým celkem, který v této sezoně vypadl z fotbalového poháru MOL Cupu. Poslední tým nejvyšší soutěže ve 2. kole překvapivě prohrál 3:4 s divizním klubem a stále čeká na soutěžní vítězství pod vedením trenéra Radomíra Korytáře. Po závěrečném hvizdu navíc hráči museli čelit hněvu vlastních fanoušků.



Příznivci Ostravy neunesli ostudnou porážku, vtrhli na hřiště a pustili se do hráčů. Podle twitterového účtu Baníku dostal záložník Marek Šichor pěstí. Zasahovat musela policie.

Baník přitom utkání dobře rozehrál, už v 10. minutě se z 20 metrů trefil útočník Narh. Domácí sice srovnali po rohovém kopu, ale hned vzápětí vrátil Ostravě vedení další střelou z dálky Holzer.

Jenže druhá půle Baníku nevyšla v defenzivě. Namotivovaný Rýmařov nejprve srovnal zásluhou Tomečka a následně z penalty za faul Ježdíka zařídil domácím vedení Šupák.

Ostrava ještě vykřesala naději gólem střídajícího Šašinky na 3:3, ale deset minut před koncem napřáhl z dálky znovu Šupák a parádní ranou ze 30 metrů rozhodl. Baník ze závěrečného tlaku už nic nevytěžil. 

Tak brzy byla Ostrava vyřazena teprve potřetí a poprvé od roku 2010. "V prvé řadě gratuluji domácím k odvážnému výkonu, byli více odhodlaní a měli větší vůli po vítězství. My teď máme čtrnáct dní na to dát se před dalším ligovým zápasem dohromady," řekl zklamaný trenér Korytář. "Budeme muset řešit určité personální změny, protože někteří hráči jsou uspokojení. Přístup většiny z nich k dnešnímu utkání je zklamáním," dodal.

2. kolo MOL Cupu, fotbalového Poháru FAČR:

Rýmařov - Baník Ostrava 4:3 (1:2)

Branky: 73. z pen. a 80. Šupák, 27. Horák, 49. Tomeček - 10. Narh, 29. Holzer, 77. J. Šašinka. Rozhodčí: Dresler - Pelikán, Kordula.

Ostrava: Šrom - Mondek, Honiš, Kouřil, Helešic - Ježdík (74. Šašinka), Mišák (59. Šichor), Matěj - De Azevedo (51. Foltyn), Narh, Holzer. Trenér: Korytář.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud