18. listopadu 2015 • 17:05

Juliš? DVA zápasy za DVA dny. Za Spartu měl i kuriózní nástup na hřiště

Autor: kub, jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Náročný program? Únava? Se stesky, které jsou v českém fotbalu tak oblíbené, na Lukáše Juliše nechoďte. Mladý útočník Sparty nastoupil v pondělí za reprezentační jedenadvacítku v kvalifikačním utkání v Moldavsku a hned v úterý vyrazil se Spartou do Pardubic na první osmifinále MOL Cupu. Připsal si tak dva soutěžní starty během dvou dnů.



Zatímco jeho vrstevníci si užívali prodloužený víkend, dvacetiletý Lukáš Juliš měl napilno. V neděli odletěl s reprezentační jedenadvacítkou do Moldavska, kde se v pondělí podílel jako střídající hráč na důležitém vítězství 3:1. A už v úterý cestoval se Spartou do Pardubic, kde musel rovněž jako náhradník spolknout v prvním osmifinále MOL Cupu hořkou porážku 0:1.

„Důležité bylo, že z Moldavska se Lukáš vrátil v pondělí v osm hodin večer, a neměl tak narušený spánkový rytmus. Proto s námi druhý den mohl jet do Pardubic,“ vysvětluje ředitel komunikace letenského klubu Ondřej Kasík.

MOL Cup Pardubice - Sparta: Kuriózní střídání Juliše za Hybše
Video se připravuje ...

Juliš navíc v Moldavsku odehrál jen posledních osm minut, měl tedy minimální zátěž. Trenér Zdeněk Ščasný proto podle informací iSport.cz počítal s tím, že mu v případě příznivého vývoje dá v Pardubicích větší prostor, jenže domácí byli proti. Hned po přestávce tak šli do hry David Lafata s Costou a na Juliše přišla řada až v 76. minutě.

Nástup na pardubické hřiště měl Juliš kuriózní. Vběhl na něj totiž předčasně, takže rozlícený čtvrtý rozhodčí Radek Příhoda zavolal natěšeného sparťana zpět a do hry ho pustil až poté, co střídaný Matěj Hybš usedl na lavičku náhradníků.

V hektickém závěru, v němž se Sparta marně snažila dohnat jednogólové vedení domácích, se Juliš probil do jedné palebné pozice, ale s jeho slabou střelou neměl výtečný pardubický gólman Milan Knobloch žádné potíže.

Jen pro zajímavost – podobný dvojboj absolvoval v minulé sezoně rovněž Jiří Skalák. Ten hrál 31. března od 61. minuty za jedenadvacítku proti Portugalsku (1:0) a den nato za Mladou Boleslav 88 minut v domácím poháru na Slovácku (2:2).

MOL Cup SESTŘIH Pardubice - Sparta 1:0. Zasloužená prohra favorita
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud