4. března 2016 • 04:50

Talenti Liberce proti „své“ Spartě: Palič Hovorka i Costova oběť

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli se prosadit v dresu Sparty, ale mezi vyvolené (zatím) nepatřili. A tak odešli hledat fotbalové štěstí jinam. Konkrétně do Liberce. Mladých fotbalistů, kteří prošli letenským klubem nebo mu ještě stále patří, bylo v zápise na utkání čtvrtfinále domácího poháru hned pět. V základní sestavě ale nastoupil pouze stoper David Hovorka, na hřiště se nicméně dostal i Jan Sýkora. A oba byli vidět.



David Hovorka, Jan Sýkora, Zdeněk Folprecht, Ondřej Karafiát a Matěj Pulkrab. Ti všichni byli připraveni zasáhnout za Liberec do hry proti „své“ Spartě, kde strávili mnoho let. Každopádně jen mladíček Pulkrab jí stále patří.

Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský dal nicméně v základní sestavě důvěru pouze Hovorkovi, stabilní opoře zadních řad. A dvaadvacetiletého fotbalistu nešlo přehlédnout, přestože stoper, nejvýraznější momenty měl paradoxně v ofenzivě.

První zajímavou příležitost měl Hovorka hned v 8. minutě, kdy mohl využít zaváhání brankáře Sparty Miroslava Millera. Zkušený gólman sice vyběhl na centr z rohového kopu, ale na míč nedosáhl. Ten spadl přímo na hlavu libereckého stopera, který ho ovšem jen lízl a poslal hodně mimo.

Liberec - Sparta: Miller zaváhal, Hovorka se dostal k nebezpečné hlavičce
Video se připravuje ...

Vylepšit si střeleckou pověst mohl talentovaný obránce chvíli po vedoucí trefě soupeře. Opět to bylo po standardní situaci, když mu míč přihrál hlavou jeho kolega ze stoperské dvojice Lukáš Pokorný. Jenže Hovorka rybičkou branku trestuhodně minul. Gól proti svému bývalému klubu, kde ovšem v soutěžních zápasech nastupoval pouze za rezervu, tak oslavit nemohl.

Liberec - Sparta: Hovorka chtěl vyrovnat rybičkou, ale těsně minul bránu
Video se připravuje ...

Úplně jinak se fanouškům připomněl jiný bývalý sparťan Jan Sýkora. Talentovaný ofenzivní záložník, který ale v minulosti často laboroval se zraněním, naskočil do hry v 70. minutě. A jeho nejvýraznější moment přišel o necelých patnáct minut později.

Samotný Sýkora za něj ovšem nemohl. Po odehrání míče do něj brutálním šlapákem zajel sparťanský stoper Costa a musel být hodně rád, že viděl jen žlutou kartu. Tenhle zákrok totiž volal po vyloučení. Talentovaný fotbalista se naštěstí po chvilce zvedl a zápas dohrál.

Liberec - Sparta: Costa sundal Sýkoru, měl jít ven, viděl jen žlutou
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud