15. března 2016 • 19:35

Žolík Doležal! Náhradník vystřílel Jablonci postup v poháru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce se stali prvním semifinalistou domácího poháru MOL Cupu. Loňský finalista soutěže sice v dnešní odvetě čtvrtfinále prohrával s Duklou po gólu francouzského útočníka Jeana-Davida Beauguela, ale po změně stran mezi 52. a 59. minutou otočil stav střídající Martin Doležal. Úvodní zápas na Julisce skončil 0:0.



V souboji osmého s devátým týmem ligové tabulky začali aktivněji domácí, ale skóre otevřel v 33. minutě pražský celek. Jablonecký brankář Bárta chyboval při rozehrávce, míče se zmocnil Breznaník a vyzval ke skórování Beauguela.

Domácímu kouči Frťalovi vyšlo poločasové střídání. Místo kapitána Hübschmana přišel na trávník druhý útočník Doležal a během chvíle obrátil skóre. Nejprve v 52. minutě hlavou po Hybšově centru vyrovnal a za sedm minut po podobné akci a přihrávce od Karavajeva poslal Jablonec do vedení.

Severočeši mohli náskok několikrát pojistit, ale žádnou z dalších šancí už nevyužili. Výhru i tak s přehledem udrželi a popáté za sebou postoupili do semifinále poháru. Z toho pro Jablonec momentálně vede snadnější cesta do Evropy, protože v lize ztrácí na pohárové příčky už dvanáct bodů.

Odveta čtvrtfinále MOL Cupu, fotbalového Poháru FAČR:

FK Jablonec - Dukla Praha 2:1 (0:1)
Branky: 52. a 59. Doležal - 33. Beauguel. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Vitner. ŽK: Koval, Daniel Tetour (oba Dukla). Diváci: 730. První zápas: 0:0, postoupil Jablonec.

Sestavy:

Jablonec: Bárta - Kysela, Pernica, Beneš, Karavajev - Hübschman (46. Doležal) - Trávník, Pospíšil (89. Rossi), Greguš, Hybš - Tecl (87. Mihálik). Trenér: Frťala.

Dukla: Hroššo - Jurendič, Štetina, Gorkšs, Vrzal (46. Miloševič) - Považanec, Koval (70. Mareš), Daniel Tetour (84. Vašíček) - Čajič, Beauguel, Breznaník. Trenér: Kozel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud