30. března 2016 • 19:54

Jízda pokračuje! Sparta porazila Liberec 2:0 a je v semifinále poháru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty vyhráli v dnešní domácí odvetě čtvrtfinále poháru FAČR nad obhájcem trofeje z Liberce 2:0 a navzdory prohře 1:2 z prvního utkání postoupili do semifinále. V něm pražský celek, o jehož vítězství rozhodli Petr Jiráček a Kehinde Fatai, doplnil Mladou Boleslav, Plzeň a Jablonec. Losovat se bude ve čtvrtek.



Sparta od začátku nasadila Brabce, Frýdka a exlibereckého Šurala, kteří v úterý nastoupili v přípravném utkání národního týmu ve Švédsku a do Prahy přiletěli v noci. Po půlhodině hry navíc musel nastoupit další reprezentant Dočkal, jenž nahradil zraněného Zahustela.

Jako první zahrozil Liberec, když se po rychlém brejku uvolnil Bartl, s jeho střelou si ale brankář Miller poradil. Sparta naopak udeřila z první vážnější akce. Fatai vybojoval míč u zadní čáry pro Konatého, který našel Jiráčka a ten z hranice vápna poslal míč pod břevno.

Po přestávce se Liberec tlačil do zakončení, ale po rychlém brejku mohla v 56. minutě přidat druhý gól Sparta. Dočkal vyslal do vápna Konatého, ten ale brankáře Hladkého nepřekonal. Chvíli nato mohl zblízka vyrovnat Coufal, ale gólman Miller na čáře reflexivně vyrazil.

Poslední velkou šanci zápasu měli domácí, ale Fatai minul odkrytou bránu. Zaváhání ale napravil deset minut před koncem, kdy obral o míč stopera Hovorku a sám proti Hladkému se už nemýlil. Liberec mohl v závěrečných vteřinách snížit a poslat zápas do penalt, ale Miller vytáhl Pokorného střelu na tyč.

Sparta Praha - Slovan Liberec 2:0 (1:0)
Branky: 27. Jiráček, 80. Fatai. Rozhodčí: Jech - Urban, Kotalík. ŽK: Frýdek, Kováč, Lafata, Mazuch - Sackey, Hovorka, Breite, Bakoš. Diváci: 2907. První zápas 1:2, postoupila Sparta.

Sestavy:

Sparta: Miller - Brabec, Kováč, Mazuch - Zahustel (28. Dočkal), Šural (55. Lafata), Jiráček, Matějovský (83. Sáček), Frýdek - Konaté, Fatai. Trenér: Ščasný.

Liberec:
Hladký - Coufal (81. Luckassen), Hovorka, Pokorný, Sýkora - Bartl, Folprecht, Breite, Sackey (72. Bakoš), Vůch - Rabušic (81. Bartošák). Trenér: Trpišovský.

VIDEO | Podívejte se na sestřih prvního zápasu Liberec - Sparta

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 2:1, v závěru udeřil žolík Bakoš
Video se připravuje ...

 

V sestavě Sparty nechybí obránce Ondřej Mazuch
V sestavě Sparty nechybí obránce Ondřej Mazuch

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud