5. dubna 2016 • 17:00

První zápas pro Boleslav. Doma v poháru porazila Plzeň 1:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi mají blíže do finále domácího poháru, neboť v úvodním semifinále MOL Cupu doma porazili Plzeň 1:0 a ukončili její sérii 13 soutěžních zápasů bez porážky. Lídra ligové tabulky, který nastoupil v kombinované sestavě, přehrávali, ale převahu zužitkoval jen Aleš Čermák. Předtím neproměnil penaltu Lukáš Magera. Odveta se hraje 13. dubna v Plzni.



Zatímco Mladá Boleslav nastoupila v téměř nejsilnější sestavě, Plzeň udělala hned osm změn oproti sobotnímu ligovému utkání s Jihlavou. Šanci dostali také Končal, vůbec poprvé devatenáctiletý Boček či Řezník , který po vážném zranění nastoupil v soutěžním utkání v základní sestavě Plzně poprvé od listopadu 2014.

Fotbalisté Mladé Boleslavi byli od začátku výrazně nebezpečnější a už v páté minutě nastřelil z velkého úhlu Čermák tyč. Hned několik nadějných šancí domácí nedotáhli do konce.

Plzeň sice držela míč, ale do finální fáze se těžko dostávala. Jen po propadlém centru střílel nad Končal. Mnohem nadějnější byl pokus z dálky domácího Jánoše, míč však skončil na břevně. Ve 40. minutě Končal zbytečně ve vápně srazil Kalabišku a sudí Marek odpískal penaltu. Kapitána Mageru však skvěle vychytal brankář Bolek, který odhadl stranu a byl u tyče dříve než míč.

Zleva Jiří Fleišman z Boleslavi a František Rajtoral z Plzně
Zleva Jiří Fleišman z Boleslavi a František Rajtoral z Plzně

Bolek hned po změně stran zneškodnil i Čermákovu střelu. Plzeň nasadila do hry Kovaříka a na chvíli se zlepšila, jenže pak se jí během týdne zranil po Ďurišovi už druhý útočník. S poraněnou rukou musel střídat Krmenčík, zdravotní problémy měl i Rajtoral , což hosty vyvedlo z rytmu. Reprezentační bek Limberský dokonce musel většinu druhého poločasu hrát defenzivního záložníka.

Domácí byli nadále nebezpečnější, ale Rada pálil dvakrát vedle. Přesně nezamířili v dobrých pozicích ani Magera a Kalabiška. Až v 74. minutě střídající Chramosta po pár vteřinách na hřišti našel Čermáka a ten z hranice vápna propálil Bolka.

Viktoria už neměla odpověď a poprvé na jaře vyšla střelecky naprázdno. Ještě lepší pozici do odvety mohli Mladé Boleslavi vypracovat Chramosta s Klobásou, ale v dobrých pozicích neuspěli.

Semifinále MOL Cupu, fotbalového poháru FAČR - první zápas:

Mladá Boleslav - Plzeň 1:0 (0:0)

Branka: 74. Čermák. Rozhodčí: Marek - Peřina, Vlasjuk. ŽK: Čmovš - Baránek. Diváci: 1477.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Kúdela, Ščuk , Fleišman - Ščuk, Rada - Malpon (41. Takács), Čermák (81. Klobása), Kalabiška - Magera (73. Chramosta). Trenér: Jarolím.

Plzeň: Bolek - Řezník, Hejda, Baránek, Končal - Hrošovký, Boček (46. Kovařík) - Rajtoral (71. Petržela), Kolář , Krmenčík (57. Limberský) - Holenda. Trenér: Krejčí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud