27. dubna 2016 • 18:45

Sparta v problémech. Nezvládla semifinále poháru, v Jablonci padla 0:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce zvítězili v úvodním utkání semifinále domácího poháru MOL Cupu nad Spartou 2:0 a přiblížili se postupu. Skóre v osmé minutě otevřel Slovák Ján Greguš a po pauze přidal druhý gól Michal Trávník. Odveta se odehraje za týden na Letné, postupující se ve finále utká s Mladou Boleslaví, která vyřadila Plzeň.



Letenští, kteří nedělní ligovou prohrou 0:3 s Plzní téměř jistě přišli o naději na titul, zamíchali v Jablonci sestavou. Do zahajovací jedenáctky se poprvé na jaře dostal brankář Štěch a od začátku hráli také Kováč, Matějovský či Fatai. Jen na střídačce začali Dočkal , Krejčí a Juliš a kapitán Lafata dokonce nebyl ani na soupisce pro utkání.

Pro Jablonec je vítězství v poháru jedinou šancí, jak projít do Evropské ligy, a tak Severočeši vstoupili do zápasu s velkým elánem. Už v druhé minutě z dálky těsně minul Karavajev a za šest minut domácí otevřeli skóre. Po faulu na unikajícího Tecla udělil sudí Ardeleánu Kováčovi žlutou kartu a z následného přímého kopu se prosadil Greguš, který prostřelil zeď. Letenští v osmém soutěžních utkání za sebou inkasovali jako první.

Autor prvního gólu Ján Greguš (vpravo) z Jablonce
Autor prvního gólu Ján Greguš (vpravo) z Jablonce

Ve 20. minutě měli sparťané první šanci, Fataiovu ránu z úhlu domácí brankář Hrubý s obtížemi ztlumil mezi nohama. Jinak ale dál hrozili Severočeši. Masopust z protiakce překopl a po půlhodině Doležal po Teclově vysunutí obešel Štěcha, jenže z úhlu trefil jen boční síť. Za chvíli se zranil domácí Kysela a místo něj šel na hřiště Beneš.

Po přestávce poslal kouč Sparty Ščasný na trávník Juliše s Krejčím místo Kováče s Jiráčkem, Letenským ale vstup do poločasu stejně jako v úvodu nevyšel. Po jabloneckém autu a Teclově přiťuknutí v 50. minutě napřáhl za vápnem Trávník a povedenou střelou k tyči zvýšil.

Pražané přidali, Krejčí ale křížnou střelou minul a několik dalších závarů ve vlastním pokutovém území domácí se štěstím odvrátili. Jablonec, finalista minulého ročníku poháru, si naopak mohl odnést do odvety ještě lepší výsledek, Masopust ale v 71. minutě velké sólo přes půl hřiště zakončil střelou těsně vedle.

Jablonecké účinkování v poháru je důležité i z pohledu ligy. Pokud Severočeši MOL Cup nevyhrají, půjde do evropských pohárů i tým na pátém místě tabulky, na němž se nyní drží Slavia s dvoubodovým náskokem na Brno.

Úvodní utkání semifinále MOL Cupu, fotbalového poháru FAČR:

FK Jablonec - Sparta Praha 2:0 (1:0)

Branky: 8. Greguš, 50. Trávník. Rozhodčí: Ardeleánu - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Karavajev, Hübschman - Kováč, Costa . Diváci: 1986.

Sestavy:

Jablonec: Hrubý - Kysela (34. Beneš), Pernica, Rossi, Karavajev - Hübschman - Masopust, Greguš, Trávník (82. Mihálik) - Doležal (65. Pospíšil), Tecl. Trenér: Frťala.

Sparta: Štěch - Brabec, Kováč (46. Juliš), Costa - Mareček, Vácha , Frýdek, Matějovský, Jiráček (46. Krejčí) - Fatai (69. Sáček), Konaté. Trenér: Ščasný.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud