27. října 2016 • 04:55

Holoubek po vyřazení: Zvolil jsem špatnou sestavu, neměli jsme kondici

Autor: koš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Náročný program prý dolehl na fotbalisty Sparty, kteří v domácím poháru skončili už v osmifinále, když padli v prodloužení ve Zlíně (1:3). „To jsou takové dávky… Je to hodně složité,“ narážel na únavu svých hráčů kouč David Holoubek.



„Zvolil jsem špatnou sestavu, jde to za mnou. Domácí asi cítili, že nejsme v dobré kondici. Zlín byl lepší. Naše únava vychází z logiky věci. Není to alibi,“ vysvětloval Holoubek špatné rozpoložení sparťanů.

„V prvním poločase měli domácí opravdu hodně šancí a poločasový výsledek průběhu hry neodpovídal. Bylo to na pováženou a se štěstím, že jsme do kabiny šli s vedením 1:0,“ přiznal Holoubek na webu Sparty.

„Obraná i útočná fáze je záležitost celého týmu, takže určitě za velkým množstvím šancí není to, že byl v sestavě nový stoper (Daniel Köstl). Nebyli jsme úplně koncentrovaní a domácí díky své euforii i tomu, že cítili, že nejsme v dobré kondici, na nás vlétli a proto vznikaly konkrétní situace v pokutovém území. Zlín byl dnes lepším mužstvem,“ měl jasno mladý kouč, který musel po ligovém neúspěchu na půdě Plzně skousnout druhou porážku v řadě.

Fotbalisté Zlína slaví s fanoušky postup do čtvrtfinále domácího poháru po výhře nad Spartou
Fotbalisté Zlína slaví s fanoušky postup do čtvrtfinále domácího poháru po výhře nad Spartou

„Při šanci Vaška Kadlece v prodloužení už jsem slavil, byl jsem hodně překvapený, že to nakonec nebyl gól. Ten by určitě dost změnil další průběh prodloužení, ale nestalo se tak a byli jsme potrestáni,“ připustil Holoubek.

„Samozřejmě jsme zklamaní, že jsme nepostoupili, protože jsme chtěli jít v poháru do další fáze. Musíme se ale od tohoto zápasu oprostit a soustředit se na ligu. Musíme pokračovat dál v tvrdé práci. Zároveň cítím, že to bude hodně těžké,“ varoval trenér Sparty, kterému stále chybí několik členů základní sestavy.

„Michal Kadlec a Ondra Mazuch snad budou v pořádku na sobotní zápas. Josef Šural byl s námi ve Zlíně sice na střídačce, ale do zápasu s ním ještě počítat nemůžeme. Zápasový režim na hráče dolehl. Zní to jako alibi, ale když se nad tím zamyslíte, tak selským rozumem vám musí dojít, že je to opravdu náročné hrát během šesti dnů tři venkovní zápasy. Jsou to opravdu náročné dávky a je to v tuhle chvíli pro nás hodně složité,“ uzavřel David Holoubek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud