27. října 2016 • 08:19

Magie kuželny. Zlín otáčí zápasy na oblíbenou stranu. Tam to umíme, jásal Páník

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaměř a pal! Směr kuželna. Fotbalový Zlín překlopil osmifinále MOL Cupu se Spartou (3:1 v prodloužení) ve druhé půli, kdy útočil na svou oblíbenou stranu. Na bránu, za kterou stojí stará kuželna. „Víme, že tam ty situace umíme dohrát. Nabádal jsem hráče, že to na kuželnu otočíme,“ líčil s úsměvem trenér Bohumil Páník.



Magie branky napravo od hlavní tribuny opravdu funguje. Útočník Haris Harba by mohl vyprávět. Na domácím hřišti se trefil zatím třikrát a vždy na „kuželnu“. Dvakrát pokořil v lize gólmana Jablonce a nyní zařídil vítězný gól v poháru. „Můj první gól Spartě,“ jásal bosenský snajpr. „Neuvěřitelný pocit,“ radoval se z postupu do čtvrtfinále.

Zlín si ho bezpochyby zasloužil, předčil soupeře ve všech směrech. „Pro diváky to byl pěkný fotbal s výborným soupeřem. Šancí jsme měli víc než Sparta, ale dlouho byla její branka zakletá. Fotbal je nevyzpytatelný. Kdyby hosté dali místo tyčky gól na 2:1, těžko bychom to překlápěli. Je zřejmé, že jsme využili trošku zvýhodněné situace. Sparta je v obrovském zápřahu. Kdybychom toho nevyužili dnes, těžko bychom ji porazili příště, když by byla v plné síle a bez zraněných,“ tušil Páník, který nasadil ofenzivní sestavu plnou atletických typů.

Maličko změnil i rozestavení, technik Dame Diop hrál spíš pod hrotem a na špici motal sparťanské beky rychlonožka Marko Jordan. „Bylo tam víc běžců než obvykle,“ podotkl kouč Fastavu. Strategie vyšla náramně, Zlínu se zápas skutečně povedl.

„Vytipovali jsme si slabší místa Sparty a vyplatilo se to,“ mnul si ruce kouč, jehož soubor čeká už v sobotu ostrá ligová bitva v Mladé Boleslavi. „Sparta měla po zápase v Plzni taky jen dva dny na přípravu. Takže jsme teď na stejné lodi,“ dodal Páník.  



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud