25. dubna 2017 • 20:15

Slavia - Zlín 0:1. První prohra pod Šilhavým, favorit v poháru končí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V semifinále MOL Cupu došlo k překvapení. Fotbalisté Zlína porazili Slavii Praha na jejím hřišti 1:0 a postoupili do finále ligového poháru. Do závěrečného boje o pohárovou trofej prošli v samostatné české historii vůbec poprvé. Naposledy v roce 1970 byli ve finále Československého poháru. Slavia naopak po 24 zápasech utrpěla první soutěžní prohru pod trenérem Jaroslavem Šilhavým a z pozice vedoucího týmu ligy přišla o šanci na double.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Zápas rozhodl ve 31. minutě Lukáš Holík, který se po chybě stopera Simona Deliho dostal do brejku a sám před gólmanem zamířil k tyči. Slavia byla blízko vyrovnání, ale Muris Mešanovič trefil nůžkami jen tyč.

Slavia nastoupila se šesti změnami oproti poslednímu ligovému utkání. Mimo jiné jen na lavičce zůstali reprezentanti Škoda a Sýkora, reprezentační gólman Pavlenka nebyl ani v nominaci.

Domácí byli od začátku podle očekávání aktivnější, ale dobře fungující obrana Zlína jim příliš šancí nedovolila. Dlouho tak jediným vážným nebezpečím byla hlavička Pazdery na vlastní branku, která ale skončila těsně vedle.

Zlín hrozil především z brejků a ve 31. minutě po jednom takovém udeřil. Na začátku byla chyba stopera Slavie Deliho, který si před půlícím kruhem nedokázal obhodit Traorého, který mu míč vypíchl a okamžitě našel volného Holíka. Ten sám před brankářem Kovářem nezaváhal a poslal Zlín do vedení.

Slavia mohla ještě do poločasu odpovědět, ale Mešanovičova střela přes hlavu skončila jen na tyči a následně v náruči gólmana.

Do druhé půle poslala Slavia kapitána Škodu, ale první šanci měl Zlín. Holík vyhledal Štípka, kterému střela nesedla. Na druhé straně musel Lüftnerovu hlavičku zlikvidovat brankář Dostál. Hned z protiútoku měl Zlín další šanci, ale Matejov přestřelil.

Po dalším brejku musel na poslední chvíli před Bartolomeuem zachránit rychlým vyběhnutím gólman Kovář. Slávisté se ale trápili s přesností v útoku a na vyrovnání už nedosáhli. Poprvé od října tak nevstřelili gól a už se budou soustředit jen na zisk ligového titulu. V tabulce má Slavia náskok dvou bodů na Plzeň.

Semifinále českého fotbalového poháru - MOL Cupu:

Slavia Praha - Zlín 0:1 (0:1)

Branka: 31. Holík. Rozhodčí: Machálek - Arnošt, Boček. ŽK: Gajič, Hnaníček, Holík, Dostál (všichni Zlín). Diváci: 5012.

Slavia: Kovář - Bořil, Lüftner, Deli, Flo - Ngadeu - Tecl (76. Mingazov), Hušbauer, Barák (60. Sýkora), Zmrhal (46. Škoda) - Mešanovič. Trenér: Šilhavý.
Zlín: Dostál - Pazdera, Gajič, Jugas, Matejov - Traoré, Hnaníček - Kopečný, Holík (89. Chwaszcz), Štípek (71. Bartolomeu) - Fantiš (53. Vukadinovič). Trenér: Páník.

Šilhavý hodnotí prohru se Zlínem: Hráli jsme naivně
Video se připravuje ...

Hušbauer dostal na ruku kapitánskou pásku. O to víc to mrzí, říká k prohře se Zlínem
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Slavia 0:4. Hosté přezimují na druhém místě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud