Michal Koštuřík
30. října 2008 • 16:30

Baníku vystřelil postup Střihavka

TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Pohárový specialista David Střihavka spasil ve 4. kole Poháru ČMFS ostravský Baník. Odpor třetiligových Mutěnic zlomil dvěma góly, na třetí přihrál Řezníkovi před prázdnou bránu.



Další šance ještě zazdil. „Snad jsem si něco schoval na Spartu,“ doufal střelec.

Český pohárový podzim patří Střihavkovi. Pětadvacetiletý útočník zazářil ve třetím kole hattrickem do sítě divizních Boskovic. A včera pálil ostrými také v Mutěnicích. Zvlášť jeho úvodní zásah byl parádní.

Před umístěním míče do odkryté brány posadil na „zadek“ brankáře i obránce. Jih Moravy, to je jeho rajon. „Za stavu 2:0 už jsme zápas kontrolovali. Možná jsem pak k dalším šancím přistoupil laxně.

V mistráku bych ty situace řešil jinak,“ přiznal Střihavka, který v 90. minutě při úniku vyšperkoval akci přihrávkou na Řezníka. Zadák pak pohodlně zakončil.

To by si prý třeba proti Spartě, která čeká Baník v příštím ligovém kole, Střihavka netroufnul. „V lize bych nepřihrával,“ usmál se kat týmů z nižších soutěží.

„Proti těmto celkům je víc šancí. Ale v Mutěnicích byly hrozné podmínky. Prudký vítr je ještě horší než bláto. Balon si dělal, co chtěl. Nebylo to vůbec jednoduché,“ ulevil si.

Příjezd Baníku obrátil ves se 3600 obyvateli vzhůru nohama. „Všichni se na to těšili,“ přikývl trenér domácích Peter Vlček, který před lety hrával ve Zlíně druhou ligu. Dorazila i horda fanoušků Baníku. A chovala se korektně.

„Mutěnice hrály dobře. Neměly co ztratit. Diváci mohli být spokojení. Viděli pěkný útočný fotbal,“ hodnotil trenér vítězů Karel Večeřa, jenž musel brzy střídat zraněného Bolfa. „Natáhl si sval, nechtěli jsme riskovat,“ informoval.

Hosté definitivně zlomili zápas po pauze. Za výkon v první půli Večeřa borce vyhuboval. A ostře. „Vyčítal jsem hráčům, že jsou laxní a hrají na moc doteků. Vypadali, že si přijeli zahrát fotbal a ne vyhrát. Po přestávce jsme se výrazně zlepšili. Zrychlili jsme hru. Rozhodla naše zkušenost v koncovce,“ mínil Večeřa.

„O přestávce bylo v kabině dusno,“ popsal Střihavka, jenž během hry ocenil výkon brankáře soupeře Švába. „Po jednom zákroku jsem mu pogratuloval. Dařilo se mu,“ chválil mladíka.

„Byl to můj nejlepší zápas v kariéře,“ zářil Jan Šváb, který si přesto vyčítal druhý gól. Nelíbilo se mu, že Zeherovu střelu z úhlu vyrazil přímo před Střihavku.

Mutěnice - Baník Ostrava 0:3 (0:1)

Branky: 17. a 61. Střihavka, 90. Řezník.
Rozhodčí: Kocián - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Červinek, Helísek - Mičola. Diváci: 2200.

Sestava Ostravy: Buček - Řezník, Neuwirth, Bolf (27. Pavlík), Marek - Mičola (84. Wojnar), Galásek (68. Rajtoral), Otepka, Lička - Zeher, Střihavka. Trenér: Večeřa.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud