19. února 2016 • 16:07

Revoluce ve fotbalové mládeži. Přesná data budou i z utkání dorostu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Společnost Instat bude od jarní části sezony v Česku zajišťovat analytické reporty ze všech fotbalových zápasů v kategorii do devatenácti let. Všechna utkání budou natáčena a následně prostřednictvím společnosti Instat vyhodnocena. Trenéři tak budou mít ideální možnost, jak sledovat výkonnost svých mladých svěřenců.



Koučové týmu budou mít přístup do platformy Instatscout (zde platí omezení pouze na tuto soutěž a českou reprezentaci), která jim umožní sledovat a libovolně si pouštět utkání nebo pouze určité pasáže z těchto zápasů.

Prostřednictvím této platformy si mohou rovněž stříhat jednotlivé hráče, vyvolávat jejich chyby a další podobné věci. Každý hráč v soutěži navíc dostane zdarma na jeden rok rovněž přístup do této platformy, což mu umožní jednak dostávat svůj individuální report z utkání a hlavně pak přístup ke svým zápasům a ke všem svým epizodám v něm.

Zajímavá data z dorosteneckých zápasů se v budoucnu dostanou i mezi širší veřejnost. Bude vytvořena speciální aplikace a speciální Media centrum, kde budou moci všichni zájemci o mládežnický fotbal sledovat interaktivní grafiku spojenou s jednoduchým videosestřihem ze všech zápasů.

"Jsme rádi, že se povedl tento projekt ve spolupráci s FAČR zrealizovat. Trenéři mládeže dostanou významný nástroj, jak správně analyzovat svůj tým a především pak z dlouhodobého hlediska budou moci sledovat vývoj jednotlivých hráčů a jejich zlepšování," říká Jakub Andrýsek ze společnosti MLM Sport Group, která zastupuje Instat v Česku a na Slovensku.

"Samotní hráči se pak také budou moci velmi jednoduše analyzovat v zápase a porovnávat se v různých činnostech i s těmi nejlepšími hráči na světě. Navíc v této soutěži je velká koncentrace mládežnických reprezentantů a samozřejmě i trenérům národních týmů tento nástroj umožní velice jednoduše sledovat v každém zápase různé hráče," dodává.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud