Stanislav Hrabě
1. prosince 2016 • 19:18

Sparta a Slavia Tipsport ligu nehrají. Brabec a Piták to vedení nařídit nemohou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva slavné patrony má jubilejní 20. ročník zimního turnaje Tipsport liga – bývalé reprezentanty Ericha Brabce a Karla Pitáka. Přestože jsou oba zaměstnanci u nejslavnějších českých klubů – Brabec je ve Spartě Praha asistentem trenéra mladšího dorostu, Piták asistentem u slávistické juniorky – turnaj proběhne bez těchto českých fotbalových skvostů, vypjatého derby se fanoušci nedočkají. „Bouchnout do stolu a nařídit, aby A mužstvo podalo přihlášku, není v naší moci,“ smějí se oba této představě. „Mají jiný program,“ vysvětlují.



Vypadá to jako úmysl, přímo poťouchlost. Na jubilejní 20. ročník Tipsport ligy pozvali organizátoři dva patrony. A jejich výběr může v sobě skrývat patřičný náboj: sparťan Erich Brabec a slávista Karel Piták. „Takhle to neberu,“ připomíná Brabec dva mistrovské tituly v letech 2008 a 2009 v červenobílém dresu, kdy jako kapitán zvedal nad hlavu pohár. „Navíc Karel zůstal Hradečák a sám to přiznal,“ upozorňuje, odkud jeho kolega do Slavie před lety přišel.

Své zaměstnavatele k podání přihlášky nepřemlouvali. „Sparta se dlouhodobě zimní Tipsport ligy neúčastní. Má k tomu logické důvody, odjíždí v tom termínu na zahraniční soustředění,“ říká Brabec. „Než aby posílala juniorku a turnaj poškozovala, tak to ne,“ odmítá náhražku.

Přemluvit svého šéfa u slávistické juniorky Pavla Řeháka se nepokoušel ani Piták. „To by nebylo ideální,“ zdůrazňuje. „Na turnaji budou ligové mančafty, pro juniorky není prostor,“ tvrdí přesvědčivě. „I Slavia také nějakou dobu zimní ligu nehraje, mají přípravu naplánovanou jinak,“ souhlasí s kolegou.

Komu budou fandit? „Slavie tam není, tak Hradci,“ netají Piták východočeský původ. „A bude hodně jako tradičně nebezpečný, myslím si, že vyšehradskou skupinu vyhraje,“ věří krajanům.

„Jelikož jsem hrál za dva účastníky, za Bohemians Praha, s nimiž jsem v roce 2014 turnaj vyhrál, a za Liberec, tak moje vztahy jsou dané,“ má to mírně složitější Brabec. V pražské skupině vidí jako kandidáta postupu zelenobílé.

„Bohemka k těmto zápasům přistupuje odpovědně, jako jediná startovala ve všech ročnících, proto je mým favoritem,“ prohlašuje. „Na Liberec se pojedu taky podívat, i když v něm je nyní situace trošku specifičtější. Kdo ví, kdo bude na turnaji jejím trenérem...“ zamýšlí se Brabec.

Rozdělení do skupin

Skupina A (Praha-Vyšehrad): Bohemians, Hradec Králové, Příbram, Táborsko

Skupina B (Mladá Boleslav): Mladá Boleslav, Liberec, Jablonec, Varnsdorf

Skupina C (Brno): Brno, Pardubice, Skalica, Pardubice.

Skupina D (Frýdek-Místek): Frýdek-Místek, Poprad, Vítkovice, Bielsko-Biala

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud