Martin Mls
7. října 2017 • 19:00

Ďábelské drama, 11 gólů i Jarda Kužel za pípou. I. A třída v přímém přenosu!

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete vidět nádherný fotbal? Nemusíte si pouštět jen Ligu mistrů. Dokonalou zábavu může nabídnout i třeba I. A třída, šestá nejvyšší soutěž v Česku. V sobotním televizním zápase Vroutku s Ervěnicemi-Jirkovem padlo jedenáct gólů, 940 lidí tleskalo třem velkým obratům. Takový byl šestý díl projektu Můj fotbal živě, na kterém spolupracuje FAČR, Fortuna a Česká televize.



Ve Vroutku, městečku uprostřed chmelnic na Žatecku, došlo na tradiční rituály spojené s příjezdem televize: před zápasem se hrála hymna Ligy mistrů a oba týmy nastupovaly na plac v doprovodu žáčků. „V takových kulisách si nemůžete dovolit něco vypustit. Myslím, že to bylo vidět,“ poznamenal vroutecký trenér Libor Klíč.

Drama jako řemen, 11 gólů i Jarda Kužel za pípou. I. A třída v přímém přenosu!
Video se připravuje ...

Jeho tým po první půlhodině v pohodě vedl 3:0 a byl na nejlepší cestě k vítězství. „Jestli se o mě pokoušel infarkt? Kdepak, já už s fotbalem zažil leccos,“ vykládal ervěnický kouč Miroslav Pavlov. Patron hostujícího celku, herec David Novotný spokojeně podupával u postranní čáry, zatímco jeho seriálový kolega z Okresního přeboru Ladislav Hampl v jednom kuse nervózně pokuřoval: „Dal jsem šest přivolávacích cigaret, abychom to otočili.“

Vroutek - Ervěnice-Jirkov 5:6. Televizní duel z I. A třídy nadchl bláznivými obraty
Video se připravuje ...

Povedlo se, v 68. minutě ervěnický Jakub Šefler dotáhl velkolepý obrat na 4:3 a jeho parta byla blízko prvním venkovním bodům v sezoně. Jenže v posledních patnácti minutách padly další čtyři góly a pointa se měnila každou chvíli – 4:4, 5:4, 5:5 a v 89. minutě konečných 5:6.

A zatímco hosté mohli s lahváči křepčit v šatně, poražený patron Novotný musel kvůli sázce zamířit za pípu. První natočené pivo samozřejmě putovalo Hamplovi...

Zápas v rámci projektu Můj fotbal živě ve Vroutku byl pro všechny velkým svátkem
Zápas v rámci projektu Můj fotbal živě ve Vroutku byl pro všechny velkým svátkem

FK Vroutek–SK Ervěnice-Jirkov 5:6
Branky: 9. a 27. Volkman, 15. Baierl, 78. Chroust, 81. Gutwald – 41. a 57. Šlachta, 53. a 88. Dvořák, 68. Šefler, 89. Král. ŽK: Zvoníček, Sulovský, Heinc – Král, Národa, Zajíc. Rozhodčí: Kolátor. Diváci: 940. Poločas: 3:1.
Vroutek: M. Klíč – Kukla, Vlček, Machyna, Heinc – Baierl, Pelikán (64. Gutwald), Zvoníček, Volkman (36. Levčenko), Sulovský – Chroust. Trenér: L. Klíč.
Ervěnice: Zajíc – Národa, Bystrý, Kuhz (46. Růžička), Šefler – D. Pěnkava (72. P. Pěnkava), Mašl (66. Niš), Dvořák, Mostovoj – Šlachta (81. Horáček) – Král (90+2. Emmer). Trenér: Pavlov.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud