Jakub Dvořák
24. března 2016 • 10:20

Krejčí mezi TOP nadějemi. Na EURO zazáří, tvrdí ve Španělsku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je společnost! Vycházející hvězda Premier League a budoucí lídr Anglie Dele Alli, jeden z největších talentů bundesligy Kingsley Coman, nebo třeba opora AS Řím Antonio Rüdiger. A mezi nimi i záložník Ladislav Krejčí! O co se jedná? Španělský deník Marca sestavil tým mladých hráčů, kteří by měli zazářit na EURO ve Francii, a právě 23letý sparťanský záložník mezi nimi nechybí.



Ladislav Krejčí prožívá skvělé období. Zatímco loni byl pod palbou kritiků, jelikož nedokázal podávat výkony, na které u něj byli fanoušci zvyklí z minulých ročníků, letos už je 23letý křídelník opět v laufu. Poté, co Sparta v zimě přivedla Josefa Šurala , který patří mezi Krejčího hlavní konkurenty, začal reprezentační záložník opět pilovat lajnu, hrát znovu s obrovskou lehkostí a znovu baví diváky na stadionu. Jeho forma se odrazila i na sparťanském úspěchu v Evropské lize, ve které Krejčí patřil k hlavním oporám letenského celku.

Jeho progresu si všiml i španělský deník Marca, když sestavoval jedenáctku složenou z nadějných fotbalistů, kteří se kvalifikovali na EURO. „Jedna ze senzací Sparty, která se dostala až do čtvrtfinále Evropské ligy,“ píše o Krejčím španělský deník. „V českém týmu dostane šanci a překvapí i sám sebe,“ předpovídá.

Sestava nadějných hráčů podle deníku Marca

Butland (Anglie) - Hysaj (Albánie), Rüdiger (Německo), Jedvaj (Chorvatsko), Rodríguez (Švýcarsko) - Renato Sanches (Portugalsko), Tielemans (Belgie) - Coman (Francie), Alli (Anglie), Krejčí (ČR) - Milik (Polsko)

Během kvalifikace se Krejčí v devíti zápasech trefil pouze jednou a to na půdě Kazachstánu, kde obstaral vítěznou branku při vítězství 4:2. V posledních dvou přípravných duelech Vrbova výběru byl však při chuti. V listopadu minulého roku, kdy Češi sehráli dva zápasy se Srbskem (4:1) a Polskem (1:3), se pokaždé zapsal mezi střelce. Především v Polsku stála dělovka za to.

Radost Ladislava Krejčího ze vstřeleného gólu do sítě Srbska
Radost Ladislava Krejčího ze vstřeleného gólu do sítě Srbska

Společně s Krejčím jsou v sestavě hráči, kteří už nyní patří k oporám svých klubů v Premier League, bundeslize či italské Serie A. V brance stojí Jack Butland ze Stoke, v obraně třeba Antonio Rüdiger z AS Řím, v záloze supertalent Tottenhamu Delle Alli a na hrotu kanonýr Ajaxu Arkadiuzsz Milik.

Do výběru hráčů, se dostali ti, kteří v reprezentaci nehrají klíčovou roli a nepatří k hlavním oporám. Proto se v něm neobjevily již zavedené hvězdy Courtois (Chelsea), Alaba (Bayern), Verratti (PSG), Calhanoglu (Leverkusen), Kane (Tottenham) a další.

EURO se blíží, trenér Vrba už tolik experimentovat nebude
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud