16. prosince 2011 • 13:30

Plzeň v Evropské lize narazí na Schalke s Raúlem i Morávkem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

LOS EVROPSKÉ LIGY - Fotbalisté Plzně se dozvěděli soupeře pro play-off Evropské ligy. Západočeši narazí na německé Schalke 04.  Vyhnuli se tak oběma Manchesterům, na které mohli narazit. První zápas odehraje Plzeň 16. února doma, pravděpodobně na Štruncových sadech. Odveta je na programu 23. února.



Vedení plzeňského klubu teď musí přesvědčit představitele UEFA, že jejich přestavěný stadion může hostit i zápasy evropského poháru. "Do sídla UEFA jsme už odeslali veškerou dokumentaci týkající se rekonstrukce. Očekáváme, že 10. ledna do Plzně zavítá komise UEFA na inspekční cestu, na níž se rozhodne, jestli se ve Štruncových sadech bude moci duel se Schalke hrát. Je to i náš zájem," řekl ČTK tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár.

Pokud by stadion byl označen za nevyhovující, Plzeňané by hostili Schalke v pražské Synot Tip Areně, kde už na podzim odehráli zápasy Ligy mistrů proti Kodani, Borisovu, Barceloně a AC Milán. "Stadion v Edenu je opět naší záložní variantou," uvedl Pillar.

V případě postupu přes Schalke si Plzeň zahraje v osmifinále proti vítězovi duelu mezi Steauou Bukurešť a Twente Enschede.

Plzeň se vyhnula nejsilnějším možným soupeřům, jakými byly oba manchesterské celky či Valencie. Schalke však stále patří k německé elitě. V aktuální sezoně je zatím na třetím místě bundesligové tabulky se ztrátou tří bodů na vedoucí Bayern Mnichov. Mezi hvězdy Schalke patří především nejlepší střelec v historii evropských pohárů Raúl a nizozemský kanonýr Klaas Jan Huntelaar. V kádru je i český záložník Morávek, který však kvůli zranění v poslední době vypadl ze sestavy.

Schalke, které v roce 1997 vyhrálo předchůdce Evropské ligy Pohár UEFA i s českými reprezentanty Jiřím Němcem a Radoslavem Látalem, má s českým fotbalem zkušenost z roku 1998.

Tehdy ve stejné fázi soutěže vypadlo na pokutové kopy se Slavií, když doma vyhrálo 1:0 a venku stejným výsledkem prohrálo. Jednu z penalt proměnil i současný kapitán Plzně Pavel Horváth. Už tehdy Schalke trénoval současný kouč Huub Stevens, který se letos do týmu z Gelsenkirchenu vrátil.

Besiktas s českým reprezentantem Tomášem Sivokem bude hrát s Bragou, Anderlecht s Lukášem Marečkem a Ondřejem Mazuchem narazí na Alkmaar a Lazio Řím s Liborem Kozákem na Atlético Madrid. Tomáš Jirsák s Wislou Krakov poměří síly se Standardem Lutych a Bruggy s Matějem Vydrou s Hannoverem. Legia Varšava s Michalem Hubníkem dostala Sporting Lisabon.

Dojde i na dva souboje celků, které do Evropské ligy sestoupily z Ligy mistrů. Obhájce trofeje Porto v prvním utkání hostí Manchester City a Ajax Amsterodam v souboji gigantů narazí na Manchester United.

 

SOUPEŘI V PLAY-OFF EVROPSKÉ LIGY:

Porto - Manchester City
Ajax Amsterdam - Manchester United
Lokomotiv Moskva - Atletic Bilbao
FC Salzburg - Metalist Charkov
Stoke City - Valencia
Olympiakos - Kazaň
Alkmaar - Anderlecht

Lazio Řím - Atlétika Madrid
Steaua Bukurešť - FC Twente
Viktoria Plzeň - Schalke
Wisla Krakov - Standard Lutych
Braga - Besiktas Istanbul
Hannover - Bruggy
Legia Varšava - Sporting Lisabon
Udinese - PAOK Soluň
Trabzonspor - PSV Eindhoven

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud