Jakub Konečný
4. prosince 2012 • 04:00

PŘEKVAPENÍ! Kadlec se chystá na zápas s Bilbaem. Pak odejde?

Autor: Jakub Konečný, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před měsícem odcházel ze hřiště s dírou v hlavě. Kariéra Václava Kadlece v ohrožení? Ani náhodou! Sparťanský útočník už naplno trénuje s mužstvem, dokonce se chystá na čtvrteční zápas Evropské ligy s Bilbaem. Důvod zní hodně překvapivě. Kadlec by se v zimě mohl dočkat velkého přestupu do zahraničí a klub chce dokázat, že už je zdravotně zcela v pořádku.



Dvacetiletý útočník se z nepříjemného zranění, které utrpěl 3.listopadu v ligovém utkání s Mladou Boleslaví, dává dohromady nečekaně rychle. Ve speciální masce trénuje s týmem a vrací se do výborné formy.


"Vašek se jeví velmi dobře," spokojeně hlásí sparťanský trenér Vítězslav Lavička. Kvůli citelným ztrátám v kádru s ním dokonce počítá pro závěrečný duel sezony proti Bilbau.

Příčina Kadlecova urychleného vrácení do sestavy může vězet ještě jinde. Podle několika nezávislých zdrojů totiž Sparta počítá s jeho zimním prodejem do zahraničí. Proto jej chce nasadit ještě před koncem sezony, aby dokázala, že už je mladý forvard stoprocentně fit.

Václav Kadlec v exkluzivním rozhovoru pro deník Sport popisuje, jak došlo k jeho zranění v utkání s Mladou BoleslavíFoto Barbora Reichová Sport
Kadlec byl na odchodu z Generali Areny už loni v létě, kdy o něj usilovalo Vitesse Arnhem. Nizozemský klub tehdy položil na stůl 5,7 milionu eur, tedy 140 milionů korun.

Jenže neuspěl, Sparta požadovala ještě víc. A pak hořce litovala, neboť vinou série zranění spadla cena nejmladšího střelce v historii české reprezentace na pětinu zmiňované sumy.

Dá se předpokládat, že po této zkušenosti by nyní 100 milionů korun na Kadlecovo vykoupení stačilo. A pokud by Arnhem v lednu zpeněžil Bonyho Wilfrieda, měl by pro jeho náhradu dost financí i volné místo v základní sestavě...

Poslední zápas základní skupiny Evropské ligy hraje Sparta na půdě Bilbaa ve čtvrtek od 21:05, sledovat ho můžete na iSport.cz ONLINE.

Další informace o možných odchodech z Gambrinus ligy čtěte v úterním Sportu

S maskou už Václav Kadlec minulý týden běhal, nyní se zapojil do tréninku s celým týmem
S maskou už Václav Kadlec minulý týden běhal, nyní se zapojil do tréninku s celým týmem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud