20. prosince 2012 • 15:24

HISTORIE: Souboje Sparty a Chelsea – těsná prohra i ubráněná remíza

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO + VIDEO | Fotbalisté Sparty se utkali s Chelsea dvakrát před devíti lety. V základní skupině Ligy mistrů nejprve podlehli londýnskému klubu 0:1, o dva měsíce později uhráli na Stamford Bridge překvapivou remízu 0:0.



Sparťané v prvním utkání sahali po bodu, nakonec však padli gólem Williama Gallase z 85. minuty. Stoper Chelsea, který později zamířil do Arsenalu a Tottenhamu, se nejlépe zorientoval v pokutovém území a prostřelil sparťanského gólmana Jaromíra Blažka.

VIDEO | Gallasův gól do sítě Sparty

Šlo o první duel skupiny G, kterou nakonec Letenští zvládli bravurně. Postoupili totiž z druhého místa, když vyřadili dva silné celky – Lazio a Besiktas. Jistě si vzpomente, že postup zařídil v poslední chvíli Marek Kincl, jenž se hlavou trefil do sítě římského klubu.

Osmifinále si ale Sparta zahrála i díky cenné remíze na stadionu Chelsea. Tehdejší kouč Jiří Kotrba nasadil velice defenzivní sestavu a taktiku s Liborem Sionkem na hrotu útoku. "Pamatuji si, že mě tenkrát hlídal John Terry," vzpomíná s úsměvem.

Chelsea byla lepším týmem, držela míč, sparťané jejich rozehrávku napadali pouze na vlastní polovině. Ale ani Frank Lampard, Joe Cole či Damien Duff nedokázali protlačil balon do Blažkovy branky.

FOTOGALERIE | Dva souboje Sparty s Chelsea

Kapitán Sparty Karel Poborský se zdraví s Johnem Terrym a Carlem Cudicinim po remíze na Stamford Bridge v Lize mistrů
Kapitán Sparty Karel Poborský se zdraví s Johnem Terrym a Carlem Cudicinim po remíze na Stamford Bridge v Lize mistrů

16. září 2003
Sparta - Chelsea 0:1 (0:0)
Branka: 85. Gallas.

Sestava Sparty: Blažek - Petráš (46. Sionko), Johana, Hübschman, Labant (87. Ježek) - Poborský, Kováč, Němec, Michalík (56. Zbončák) - Jun, Gluščevič.

Sestava Chelsea: Cudicini - Johnson, Desailly, Gallas, Bridge - Geremi, Makelélé, Verón, Petit (46. Lampard) - Mutu (46. Duff), Crespo (72. Hasselbaink).


26. listopadu 2003
Chelsea - Sparta 0:0

Sestava Chelsea: Cudicini - Melchiot, Gallas, Terry, Bridge - Joe Cole (73. Geremi), Lampard, Makelélé, Duff - Mutu, Crespo (73. Gudjohnsen).

Sestava Sparty: Blažek - Pergl, Homola, Hübschman, Labant - Poborský, Kováč, Zelenka (87. Flachbart), Krmaš, Michalík (73. Gluščevič) - Sionko (90. Ježek).

KONEČNÁ TABULKA SKUPINY G:
1. Chelsea 13 b.
2. Sparta 8 b.
3. Besiktas 7 b.
4. Lazio 5 b.

Ostatní výsledky Sparty v této skupině:
Lazio - Sparta 2:2
Sparta - Besiktas 2:1
Besiktas - Sparta 1:0
Sparta - Lazio 1:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud