Jonáš Bartoš
13. února 2013 • 10:25

Na nás taky chodí 50 tisíc lidí. Za pět zápasů, směje se Horváth

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Ve středu, krátce před půl desátou dopoledne, vyrazili za dalším evropským úspěchem. Fotbalisté Plzně se sešli na Letišti Václava Havla, odkud zamířili do Neapole na první zápas Evropské ligy. Západočeši na italskou misi odletěli v nových, slušivých kabátech.



V obličejích Horvátha a spol. byly vidět úsměvy, ale také lehká nervozita z náročného duelu, který hráče na italské půdě čeká. Plzeň vstupuje do sezony, zatímco Neapol půjde do boje z plného vytížení v lize.

„Doufám, že během prvních pěti, deseti minut si osaháme atmosféru, která asi bude trošku jiná než v přípravných zápasech. Utkání s Lokomotivem Moskva i Wroclaví měly nějaké tempo a nebyly tolik odlišné od mistrovského utkání. Ale atmosféra kolem a průběh je samozřejmě jiná,“ prohlásil na letišti kapitán týmu Pavel Horváth.

Ten doufá, že předpokládaný kotel zhruba 50 tisíc fanoušků Viktorii nesrazí. "Na nás taky chodí 50 tisíc lidí. Za pět domácích zápasů," smál se Horváth.

Plzeňský lídr stejně jako jeho týmoví parťáci dorazil v novém zimním kabátu. Ten hráči zvolili místo tradičních obleků. „Chtěli jsme se přizpůsobit ročnímu období, pro delší let se také hráči cítí pohodlněji ve sportovním oblečení,“ vysvětlil mluvčí klubu Pavel Pillár.

Náhradu za Ďuriše Vrba ještě nemá

Plzni bude proti Neapoli chybět zraněný Michal Ďuriš, s nímž se počítalo na levý kraj zálohy. Trenér Vrba odmítl prozradit, koho na jeho místo postaví. „Řeknu vám, že vpravo nastoupí Rajtoral. Ale na tomhle místě ještě váhám,“ připustil plzeňský kouč.

Nejvážnějším kandidátem je zimní posila Jan Kovařík, který je po zranění kolene už stoprocentně v pořádku a připraven naskočit do hry. Dalšími alternativy jsou Fillo, Zeman, v úvahu připadá ještě stáhnutí útočníka Stanislava Tecla.

S týmem už neodcestoval ani další krajní záložník Edgar Malakyan, který odešel na hostování do Českých Budějovic.

Kdo bude v dresu Neapole hrozit západočeské obraně nejvíc, je dopředu jasné. Druhý celek italské ligy táhne především dvojice Hamšík, Cavani. „Na ně nás trenér upozorňovat nemusel. Každý je zná z televize, pro nás to bude další zkušenost zahrát si proti hráčům, kteří jsou evropskou třídou,“ dodal Horváth.

Hamšík má pěkného kohouta, smál se Horváth

Západočeský špílmachr se bude ve středu pole hodně potkávat právě se slovenskou fotbalovou ikonou. „Hamšík má pěkného kohouta, v tom je úplně nejvýjimečnější,“ zavtipkoval Horváth.

„Teď vážně. Zápas slovenského nároďáku proti Česku (podzimní duel vyhráli Češi 3:0) jeho kvality trošku zkreslil. Utkání Neapole tady asi nikdo moc často nesleduje. Ze sestřihů, které jsme viděli, je jasně poznat, že jde o velkého hráče,“ dodal už s vážnou tváří.

Letadlo s plzeňskými fotbalisty odletělo do Neapole v půl jedenácté. Na italské půdě ve středu čeká Vrbovu partu předzápasový trénink a oficiální tisková konference. Ve čtvrtek už se půjde naostro do jednoho z nejvýznamnějšího zápasu historie plzeňského klubu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud