22. února 2013 • 00:24

Italové zase řádili a tekla krev. Plzeňský fanda má zlomený nos

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se zlomeným nosem skončil jeden z českých fotbalových fanoušků, kterého dnes v Plzni kolem 21:00 napadl příznivec Neapole. Policie řeší v souvislosti s utkáním 2. kola Evropské ligy dva incidenty, v obou případech napadli cizinci domácí fanoušky, řekla ČTK policejní mluvčí Hana Štefflová.



Konflikt se odehrál na lávce u plzeňského pivovaru, nedaleko od stadionu ve Štruncových sadech. Na lávce se podle mluvčí potkala čtyřčlenná skupinka fanoušků Neapole se dvěma fandy plzeňského klubu.

"Jeden z cizinců bezdůvodně nenadále napadl českého fanouška, udeřil ho do obličeje a zlomil mu nos. Zranění si vyžádalo lékařské ošetření," uvedla Štefflová.

Třiadvacetiletého cizince policie dopadla a ve zkráceném přípravném řízení ho vyšetřuje pro výtržnictví a ublížení na zdraví.

Ve stejnou chvíli další ze skupinky napadl na lávce druhého českého fanouška, kopal ho a snažil se ho povalit na zem. Nakonec mu strhl šálu a utekl. Napadený muž vyvázl bez zranění, cizinec, po němž policie pátrá, je podezřelý z loupeže.

Do Plzně přijelo podle policie ze zahraničí kolem 520 fanoušků italského týmu. Někteří dorazili autobusy až z Neapole, další z letiště v Praze přijeli autobusy a kolem 70 lidí přicestovalo z Prahy vlakem.

Další cizinci jeli individuálně auty. Podle informací ČTK se někteří na stadion nedostali, protože měli potrhané vstupenky.

Fanoušci Viktorie Plzeň při zápase Evropské ligy s Neapolí. Plzeň slaví postup, italští fanoušci řádili
Fanoušci Viktorie Plzeň při zápase Evropské ligy s Neapolí. Plzeň slaví postup, italští fanoušci řádili

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud