2. května 2013 • 22:57

Chelsea zdrtila Basilej 3 góly za devět minut, ve finále vyzve Benficu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SEMIFINÁLE EVROPSKÉ LIGY | Ve finále Evropské ligy se utkají fotbalisté Chelsea a Benfiky Lisabon. Londýňané s brankářem Petrem Čechem po výhře 2:1 v Basileji porazili švýcarského soupeře i v dnešní domácí odvetě semifinále, tentokrát 3:1. Benfica dokázala zvrátit dvojzápas s Fenerbahce Istanbul, když po porážce 0:1 v Turecku doma zvítězila i díky dvěma gólům Óscara Cardoza 3:1.



Chelsea, přemožitel pražské Sparty, rozhodla o svém postupu třemi góly během devíti minut po změně stran. Do poločasu ji outsider z Basileje trápil a viditelně toužil dosáhnout na první venkovní výhru v této sezoně Evropské ligy.

Nejprve sice trefil tyč Lampard, pak ovšem Basilej několikrát zahrozila a Čech si rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. V 39. minutě ještě proti Salahovi dobře vyběhl, už v nastavení první půle byl ale proti egyptskému křídlu bez šance a hosté nečekaně vedli.

VIDEO: Chelsea otočila zápas ve druhém poločase

Po přestávce však Chelsea rázně odmítla překvapení a ukázala, proč doma neprohrála předchozích dvanáct pohárových zápasů. Nejprve v 50. minutě dorazil Lampardovu střelu Torres a připsal si pátý gól v této sezoně Evropské ligy.

O dvě minuty později z podobné akce uspěl i Moses a navázal na gól z prvního duelu, v 59. minutě pak definitivně rozhodl technickou střelou do šibenice Luiz.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Fenerbahce setřelil dvěma góly Cardozo

Benfica doma neprohrála v devatenácti předešlých soutěžních zápasech po sobě a velkou sílu před vlastními fanoušky ukázala už zkraje odvety proti Fenerbahce. Gaitán po devíti minutách prostřelil Demirela a rychle smazal ztrátu z prvního duelu v Turecku.

Lisabonští pokračovali v nátlakové hře, jejich postupové vyhlídky ale zkomplikovala situace z 22. minuty. Domácí Garay zahrál ve vápně rukou a Kuijt na rozdíl od svého spoluhráče Baroniho v úvodním duelu penaltu s přehledem proměnil. Pokutovému kopu ale předcházel ofsajd.

Benfica ani po inkasovaném gólu nepolevila v útočné aktivitě a v 35. minutě se vrátila do hry o finále. Demirela zaskočil přízemní střelou do protipohybu kanonýr Cardozo. Domácí se po přestávce tlačili za postupovým gólem a dočkali se v 66. minutě. Cardozo zblízka napálil odražený balon do sítě a svým šestým gólem v soutěži rozhodl. Fenerbahce, přemožitel Plzně z osmifinále, už odpovědět nedokázalo.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 5. • 21:05
Benfica Lisabon
Benfica Lisabon
3:1
ONLINE
2. května
21:05
Fenerbahce Istanbul
Fenerbahce Istanbul
Góly

Domácí: 9. Gaitán, 35. Cardozo, 66. Cardozo

Hosté: 23. Kuyt

Sestavy

Domácí: Artur – Maxi Pereira, Luisão (C), Garay, Almeida – Peréz, Matić – Salvio, Lima, Gaitán (90+3. Roderick) – Cardozo (87. Urreta). Trenér: Jorge Jesus

Hosté: Demirel (C) – Gönül (61. Integün), Yobo (75. Stoch), Korkmaz, Ziegler – Selçuk (44. Topuz), Erkin – Kuyt, Cristian, Uçan – Sow. Trenér: Aykut Kocaman

Karty

Domácí: Maxi Pereira, Peréz

Hosté: Cristian, Erkin

Rozhodčí

Lannoy – Cano, Annonier – Gautier, Buquet

Stadion

Estádio da Luz, Lisabon

Návštěva

55400 diváků

Viktor Moses byl pro defenzivu Basileje po celý zápas velkou hrozbou
Viktor Moses byl pro defenzivu Basileje po celý zápas velkou hrozbou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud