2. května 2013 • 22:45

Takhle pálí Luiz! Čechův spoluhráč vyslal ránu snů

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I kdyby měl gólman švýcarského týmu Sommer chapadla, nebylo by mu to nic platné. S bombou, kterou na něj v odvetném zápase semifinále Evropské ligy mezi Chelsea a Basilejí vyslal domácí David Luiz, by stejně nic neudělal. Domácí favorit nakonec zvítězil 3:1 a postoupil do finále, kde se utká s Benfikou Lisabon.



Chelsea si druhý rok v řadě zahraje zápas o trofej v evropském poháru. Postup přes Basilej se v Evropské lize nerodil lehce. Švýcarský celek vedl po prvním poločase 1:0, k postupu mu stačil jediný gól.

Domácí favorit ale zareagoval hned na začátku druhé půle. Torres a po něm Moses otočili skóre a nasměrovali favorita směrem do finále. Nejhezčí moment si domácí schovali při třetím zásahu.

Běžela 59. minuta utkání a fotbalisté Chelsea se mohli definitivně uklidnit. David Luiz technickou parádou  z dobrých dvaadvaceti metrů přesně trefil růžek hostující branky a zvýšil už na 3:1.

"Skvělé obstřelení, lépe to trefit nešlo. Luiz je pověstný nádhernými góly, tohle byla výstavní branka," pochválil mladého střelce ve studiu TV Fanda Stanislav Vlček, dlouholetý útočník Slavie.

VIDEO: Basilej šla do překvapivého vedení



Utkání se přitom pro domácí vůbec nevyvíjelo podle představ. Blues si sice z úvodního zápasu přinesli relativně jistý náskok 2:1, ale když v prvním poločase překonal Čecha po krásné akci Salah, domácím fanouškům pořádně zatrnulo.

Svěřenci manažera Beníteze ale vlétli do druhého poločasu ve velkém stylu. Hned v 50. minutě překonal hostujícího brankáře Torres, o dvě minuty později dal domácím jistotu Moses.


VIDEO: Torres se postaral o vyrovnání

A pak už přišla chvíle Davida Luize. Levačkou poslal míč přesně do šibenice. Stamford Bridge mohlo začít slavit.  

Za hosty odpověděl krátce poté Frei, ale trefil jen spojnici Čechovy branky. Další branka už nepadla a Chelsea si po loňském finále Ligy mistrů zahraje i o trofej v Evropské lize.

VIDEO: Parádní trefa brazilského fotbalisty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud